• Agyi inkfarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Két éve agyi infarktusra utaló jelet találtak nálam. Fél évig szedtem napi egy szem aszpirint, készítettek egy  MRI felvételt, és az orvos közölte velem,hogy nem kell tovább szednem a gyógyszert , meggyógyultam. Karbantartott  inzulinos diabéteszes vagyok. Kérdésem  az,hogy  elegendő  volt e Ön  szerint  ez a gyógyszerkúra?  Továbbá  nem kellene  rendszeres kontrollvizsgálatra   járnom , miután hajlamos vagyok továbbra is erre a betegségre!?

         Tisztelettel , várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a agyi infarktus témában

        Kedves Kérdező!

        Nem tudom mik lehettek azok a tünetek, amelyek az agyi infractusra utaltak, és azt sem írta meg, hogy milyen vizsgálatok készültek. Az agyi infarctus után a betegeknek valamilyen vérrögképződést gátló szert állandó jelleggel kell szednie, mert ez csökkentheti a valószínűségét egy újabb agyi történésnek. A diabetes mellitus fennállása nagyobb rizikót jelent az ismétlődés szempontjából. Érdemes lenne ideggyógyászhoz fordulnia, elvinni neki a korábbi ambuláns lapjait illetve vizsgálati eredményeit és átbeszélni a dolgot újra. Én biztosan javasolnék Aspirin származékot, napi 100 mg adagban. Ha ideggyógyász nem is javasolja, a patikában recept nélkül kapható.

        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 21:54:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: