• Jóga Stroke után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Két éve egy "enyhe" srokom volt. Bizonyos betűk kiejtése, balkar erőtlenebbé válásával. Subtotál nyaki artéria elzáródás. (Nootropil 2400 gran. Ednit HCT, Ednit, Kardilopin,Aspirin Protekt a napi gyógyszereim) Kérdezném tisztelettel a jóga számomra veszélytelen? Ugyanis az első alkalom után 3 órahosszás enyhe hányinger fogott el.Talán a hajlongástól? Milyen mozgásfajta ajánlott a számomra egyáltalán.(63 éves)? A Coverex nem lenne jobb igy strók után? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a jóga, stroke témában

        Kedves Kérdező!

        Fokozatosan kezdjen el jógázni, ezt stroke után nyugodtan ajánlhatom Önnek. A jóga nem megterhelő. A hányinger valószínű amiatt volt, hogy korábban nem mozgott rnedszeresen. A fokozatosság nagyon fontos! A beállított vérnyomáscsökkentőt nem érdemes lecserélni, ha a vérnyomásértékei megfelelőek.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 16:22:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: