• Epilepszia, életvitel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 

        Férjem 33 éves, ősszel epilepsziás nagyrohama volt, életében másodszor (az eslő 16 éves korában fodult elő). Ezután teljes körű kivizsgálásra küldték (EEG, MRI), de semmilyen elváltozást, problémát nem találtak. A neurológus orvos felírt 500mg-os Convulexet (napi 2x1), 3 évig kell szednie.
        A weboldalon sok kérdésemre találtam választ, de azért maradt még pár megválaszolatlan:
        - szauna javasolt-e az ő esetében?
        - méregtelenítő kúra (nem léböjtkúra) táplálékkiegészítőkkel javasolt-e az ő esetében (táplálékkiegészítő termékekkel)?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező!
         
        A szauna nem ellenjavalt epilepsziás betegek számára, kivéve ha a rohamkiváltó tényezők között esetleg szerepel a melegvíz vagy a magasabb hőmérséklet. Fontos, hogy utána a megfelelő folyadék és sópótlás meglegyen, mert a folyadék-elektrolit háztartás zavar provokálhat rohamot. A táplálékkiegészítők használata megfontolandó, mivel összetételük nem minden esetben ismert. Csak olyanokat alkalmazzanak, amelyek összetétele megbízhatóan fel van tüntetve és alkalmazásuk nincs kizárva az adott epilepszia gyógyszer szedésével vagy magával az epilepszia betegséggel.
         

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 20:51:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: