• MR vizsgálat jelentése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr!

        MR vizsgálaton vettem részt fejfájás,fáradékonyság szédülés miatt 32-éves vagyok.Szertném ha az eredményemet "lefordítanák"vagy esetleg konkrét betegséget mondana,hogy milyen betegség zárható ki ezzel,esetleg valamely idegrendszer eredetű!?

        Koponya MR vizsgálat:T2 súlyozott és proton denzitású axialis,valamint T1 súlyozott sagittalis és coronalis síkú felvételek készültek: Az agyállományban kóros jelintenzitású terület nem látszik.A kamrarendszer és a felszíni liquorterek normális tágasságúak.A középvonal nem dislocalt .A cranio-spinalis átmenet szabályos.

        Agyi MR angiographia:Az arteria carotis internák intracranialis szakasza,illetve az arteria basilaris,valamint a circulus Willisii és ágrendszere szabályosak.Az ábrázolodó artériákon elzárodás ,.kóros szükület vagy körülírt tágulat nem ábrázolodik.

        Annak ellenére,hogy a lelet negatív lett egy kicsit nyugodtabb lettem.De fennál még mindig a problémám,ezért érdekelnének milyen betegséget zárhatnék ki!

        Válaszukat előre is köszönöm!

         

        készültek.                                                                     

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a MR viszgálat témában

        Kedves Kérdező!

        Tényleg teljesen negatív az MR lelete. Ezzel kizárható agyvérzés, agylágyulás, daganatos megbetegedés, sclerosis multiplex, az erek bármilyen rendellenessége, agyi fejlődési rendellenesség. Ha változatlanul szédül, akkor lehet, hogy nem is az agyban kellene keresni a problémát, hanem a belső fülben lévő egyensúlyozó szervnél vagy esetleg a nyaki gerincnél.

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Bessenyei Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 11:12:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: