• Fejrázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 5 és fél hónapos kisfiam van, és egészséges mint a makk. Csak lenne egy olyan problémánk hogy nagyon rázza a fejét és a lábait csapkodja a kiságyhoz. Mindez elalváskor jelentkezik és csak a kiságyban. Ha a babakocsiban van gyönyörűen elalszik megsem mozdul. Próbáltam lefogni a fejét mert nagyon gyorsan rázza, de akkor elkezd harcolni ellenem és sírás lesz a vége. Kiveszem a kiságyból, de mikor vissza teszem kezdi előlről. Simogatom, énekelek, komolyzenei CD-vel is próbálkoztam de sajnos semmi. Már nem tudom mit csináljak kérem segítsen. Vagy vigyük el orvoshoz? Bár a gyerekorvosunk csak annyit mondott, hogy fogjuk le a fejét de hát mint írtam azzal nem megyünk semmire. Miért csinálja? Ez veszélyes? Kérem mielőbbi válaszát. Köszönettel: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a fejrázás témában

        Kedves Mónika!

        Nagy valószínűséggel csak egy rossz szokásról van szó. Csecsemőkorban a gyermekek gyakran alakítanak ki elalvási rituálékat, melyek teljesen ártalmatlanok, idővel kinőheti. A fej lefogását egyáltalán nem javaslom, mert az ahogy Ön is tapasztalta nyugtalanná teszi a gyermeket. Inkább probálja máshogy terelni a figyelmét, énekeljen neki gyermekdalokat. ha mégsem nyugodt, akkor keressen fel egy gyermekneurológust, aki a baba megvizsgálásával többet tud mondani.

        Üdvözlettel:

         

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 10:48:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: