• Paraneoplasyas syndr.polyneuropathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő csak azért kérdeztem rá,mert az én gépem ma azt írta ki,hogy nem volt még kérdésem.A cím a kérdésem mirocell.carc.1 éve fedeztek fel MR vizsgálaton,tüdő hilusnál 3 cm b.mellékvesén 2.5cm Jelenleg tünet mentes vagyok kezelések hatottak.A tünetek kesztyű-zokni zsibbadás amivel kezdődött és járás nehézség nem múlt el.nkologus azt mondta nem az ő asztala,neurologus-3-csak tankönyvben látott ilyet,ezért kére háha tudna vaki specialistát ajánlani.köszönöm VIldi

        WEBBeteg szakértő válasza a polyneuropathia témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nem olyan ritka ez a típusú polyneuropathia, csak sok esetben nem kerül felismerésre, vagy a beteg egyéb panaszai sokkal kifejezettebb és elnyomják a zsibbadást, fájdalmat és járásbizonytalnságot. A panaszok hátterében a daganat által termelt toxikus anyagok kisidegeket károsító hatása áll. A tünetek enyhítésére vannak manapság már elérhető készítmények, melyeket ideggyógyász javasolhat. Sajnos specialistát nem ismerek, de perifériás idegszakrendelésen szerintem kaphat segítséget.
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-24 20:41:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: