• Stroke után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjem 6hónapja átesett egy vérhiányos strokon két hónapjavolt nyaki artéria ultrahangon ahol azt mondták megfelelő a vér áramlása lényeges szükület nincs oda kell rá figyelni most Pirabene1200mg atoris Aspirin protect Coverex Tenox tablettákat szed fél éve a jobb oldali karja és lába feszül mintha izomláza lenne elmulik ez még vagy mivel lehetne kezelni mert igy nem tud dolgozni leszázalékoláshoz mennyi esélye van

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező!
         
        Stroke után az izmok erejének javításának leghatásosabb eszköze a napi szinten végzett gyógytorna. Ha ezzel nem érnek el eredményt, akkor izomlazítókat pl. baclofen lehet alkalmazni. Érdemes esetleg a kimenetellel kapcsolatban rehabilitációs szakembert megkérdezni és annak a tanácsait megfogadni. Ha mozgatja, tornáztatja várható még javulás. A leszázalékolás a végtaggyengeség mértékétől és a társuló betegségek és azok szövődményeinek jelenlététől függ. Pl. magas vérnyomás, cukorbetegség. Ha leszázalékolják, azt gondolom, akkor is 50 %-ra.
         
        Üdvözlettel:

        Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-24 20:48:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: