• Epilepsziás rohamom volt-e,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hajnalban a férjem arra ébredt, hogy artikulátlan hangokat adok ki. Meg próbált felébreszten, de kb. 3-4 percig nem sikerült neki. Szerinte nem voltam eszméletemnél. Miután felébredtem/felébresztett beszélt velem, elmondta mi történt. Megnyugodtunk mert mindent megértettem és újra elaludtunk. Reggel viszont semmire nem emlékeztem. Mi történhetett velem?

        Köszönettel: Krizsics Tiborné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a rémálom témában

        Kedves Hölgyem!

        Nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy pavor nocturnus zajlott (éjszakai nyugtalansággal járó rémálom), mint annak, hogy epilepsziás rosszulléte volt a leírása alapján. Mindkét esetben az egyén nem szokott emlékezni a történtekre. Ha biztos szeretne lenni, abban, hogy mi történhetett Önnel, akkor ideggyógyászati szakrendelést lenne érdemes felkeresnie, ha ismétlődne az éjszakai epizód, ahol a pontosabb kikérdezésével, esetleg műszeres vizsgálatokkal pl EEG (elektroencephalograph, mely az agy működését nézi), koponya CT nagyobb valószínűséggel kaphat választ a kérdésére.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 20:05:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: