• Édesanyám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Édesanyám 52 éves, prolactin szintje 6*szorosa a maximumnak, elküldték kopoyna ct-re, melynek eredménye:

        a középvonal megtartott. A felületi liquor tér diffuse mérsékelten tágult. a supratentoriális kamrarendszer mérsékeltfokú tágulatot mutat, asszimetrikus, a jobb oldalkamra az ellenoldalinál tágabb.
        mindkét oldalt a basalis ganglionokban több apró lacunaris infarctus mutatható ki. Vérzésre, térfoglalásra utaló jel nem ábrázolódott.
        orvosi vélemény: atrophia cerebri, multiplex vascularis laesio

         

        Kérem véleményezze!

        köszönöm segítségét!

        Tisztelettel:

        S.Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya CT témában

        Kedves Zsuzsanna!

        A kezelőorvos által leírt vélemény megfelel a valóságnak. A leírás alapján egy kis kezdődő agysorvadás már fennáll az édesanyjánál. Emellett a kisebb "lacunaris infarctusok" korábban lezajlott agyi keringészavar maradványai, amelyek valószínűleg problémát nem okoztak.
        Egy ilyen CT lelet birtokában mindenképpen szükségesek még további vizsgálatok pl. nyaki erek ultrahang vizsgálata, szívultrahang és kardiológiai vizsgálat. Ezek eredménye alapján lehetséges olyan gyógyszerek beállítása, mely az agyi keringészavar ismétlődésénel lehetőségét csökkentheti.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 19:53:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: