• Gerincprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Tavaly év novemberében kerültem betegállományba gerincproblémákkal. Egy éjszaka erős nyilalást éreztem a jobb combomban, majd ezt követően zsibbadást mindkét combban külső oldalon ( csak amikor a hátamon feküdtem ) de csak térdig. Túl vagyok rtg.-n  ( kiegyenesedett lumbális és cerviklis szakasz, egyébként épp gerincszakaszok ). Az orvos gyógytornát, gyógymasszázst illetve fizikoterápiát javasolt, illetve mydeton-t és diclofenac kenőcsöt. Az állapotomban jelentős javulás nem állt be mindezek ellenére sem.

        A legnagyobb probléma, hogy amikor ülök a deréki szakaszon érzem, hogy megfeszül a hátam, érem, hogy hol csípődik az ideg be (?). Ez a fájdalom néha vándorol.. hol jobb, hol bal oldalon érződik. Háton feküdni tudok ugyan, de elézréktelenednek a combjaim. Ha hason fekszem az egy ideig jó, csak a nyakamnak kényelmetlen, ha oldalvst, akkor pedig a csípőlapát csontom nyomódik ami elkezd zsibadni enyhén szúróan.

        Nem is tudom a munkámat ellátni rendesen, ugyanis ismételten nyilalást éreztem a hátamban és erős feszítő szúró fájdalmat. Képtelen vagyok koncentrálni akkor a fájdalom. Tornáztatom a gerincem ágyéki -háti-nyaki szakaszát, chi-gépet használok ( ez után van amikor erősödik a fájdalom, pedig csak 5 percig használom és a lehető legalacsonyabb fokozaton) ismételten mydetont szedek, és flactor tapaszt illetve inno rheuma krémet használok az orvos tanácsára. Vettem térdeplő széket, de sajnos nem találom rajta  a helyemet, kényelmetlen számomra, most ülőlabdát várok, hátha azzal javul a helyzet valamelyest.

        Fentiek tekintetében kérem, hogy ossza meg velem gondolatait, tanácsait, mit tehetek még, hogy változzon a helyzet, hogy ismételten egészséges, mozgékony, munkáját rendesen ellátni képes emberré legyek (könyvelő vagyok). Nem értem ugyanis, hogy vajon miért nem változik még most sem a helyzet?

        Idegesít, hogy nem javulok és néha már kiutat sem találok, nem értem, hogy ha igyekszem mindent megtenni, akkor miért tartok még mindig itt. Legutolsó gondolatom az, hogy a munkahelyemmel kapcsolatos stressz blokkol le ennyire? Mindenképpen elhagyni készülök de még mindig vannak bennem fenntartások, pedig nem érzem ott jól magam és elég nehezen tudom elviselni.

        Előre is köszönöm válaszát és tanácsát.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Ha konzervatív terápiára (gyógytorna, fizikoterápia, gyógyszerek), nem javultak a panaszai, akkor elképzelhető, hogy a csigolyák közötti porckorongoknál kell keresni a problémát pl. gerincsérv vagy kezdődő gerincsérv lehet. Ennek igazolásához gerinc CT vagy gerinc MR vizsgálat szükséges, amit ideggyógyász szakorvos tud Önnek javasolni, ezért érdemes lenne ideggyógyászati szakrendelést felkeresnie. A gerinctorna jó hatású, érdemes naponta végezni, mégha kellemetlen is kezdetben. Emellett a gerincfűző visleése is jó hatású, mert tehermentesíti a gerincet. Próbálja meg, hátha könnyít a panszain.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 19:37:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: