• Lumbálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr

        Nem régen volt egy agy műtétem egy hipofizis daganatot távolitottak volna el amit nem sikerült komplikációk sorozatán estem át.A leg rosszabb az volt , hogy miután észre vették hogy folyik az agyvizem az orromból lumbálni kellett.Napi 2x lumbáltak minden féle érzéstelenités nélkül én ugy érzem ez nem volt szabályos eljárás mert olyan iszonyat fájdalmas volt, hogy nem hiszem el , hogy ezt érzéstesenités nélkül lehet emberekkel csinálni.4. nap mikor azt mondtam kiugrom az ablakon ha még egyszer belém szurják akkor beraktak egy állando lumbálo draint amit a végén oda vartak a börömhöz 2 öltéssel persze ezt is érzéstelenités nélkül, pontosabban kaptam előtte egy órával 1db. algopirin tablettát.Ugy érzem ez csak a mesében van mégis megtörtént velem.Kérem sziveskedjen megirni, hogy helyesen jártak e el ezzel kapcsolatban a kezelő orvosok nagyon szeretném tudni.

        Köszönöm előre válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a lumbálás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hipofízis műtétek jól ismert szövődménye a műtét utáni liquorcsorgás, így ez előfordulhat. Elvileg a lumbáláshoz azért nem szoktak érzéstelenítést is alkalmazni (én úgy tudom), mert több fertőzési lehetőséget rejt magában, és a szervezetet amúgy is megterhelő műtétet egy fertőzés még jobban legyengítheti. A drént azért helyeznek be, hogy a napi pungálásokat elkerüljék. Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen élménye volt. Arra a kérdésére, hogy helyesen jártak-e el, nehéz így válaszolni az adatok pontos ismerete nélkül.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 10:19:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: