• Mi az MRI leletem jelentése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jobb oldalon a mastoidalis sejtrendszer régiójában diszkrét gyulladásos elváltozások.Mindkét olalon occipitálisan max 4-5 mm nagyságú,liquor isointens,kontranszthalmozást nem mutató,éles határú képletek ábrázolódnak,melyek tágabb perivasculáris tereknek tarthatóak(varians).Térfoglalásra,demylinisatiora vagy egyébre utaló eltérés nincs.Szabályos cranio-cervicalis átmenet.A diffusios szekvencián kóros nem mutatkozott. A külső és belső liquorterek helyzete és tágassága életkornak megfelelő.Az MR angiogrammon körülírt szűkület vagy tágulat nem ábrázolódott.Variansként a jobb ACP foetális eredésű. Vélemény:Intracranialisan kórjelző nem volt kimutatható.-Mastoiditis l.d.-Mellékleletként varians angiogramm és tágabb perivascularis terek. Köszönettel:Ivett

        WEBBeteg szakértő válasza a MR lelet témában

        Kedves Ivett!

        Önnek egy teljesen negatív koponya MR lelete van. A tágabb perivascularis (erek körüli) tereknek nincs jelentősége, egyfajta fejlődési variáció, aminek semmilyen betegségvonzata nincs. Az emberek egy meghatározott százalékában az erek egymásból való leágazódása, az erek nagysága eltér az emberek többségére jellemzőtől, de ez nem azt jelenti, hogy kóros, csak egyfajta fejlődési variációt mutat, ugyanúgy mint az Ön esetében, ahol az arteria cerebri posterior (ACP/ agy tarkótáji részét és agytörzset ellátó ér) eredése nem szokványos. Egyebekben sem írnak le az agyban semmilyen kóros elváltozást.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-10 18:18:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: