• Myastenia gravis - Súlyosbodik az állapotom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Myastenia Gravis betegségben szenvedek, amit fél éve ismertek fel. Eddig már egy kis javulás mutatkozott, most mestinon szedése mellett, szemhéjcsüngés lépett fel. Jelentheti-e ez most, hogy újra súlyosbodik az állapotom?

        WEBBeteg szakértő válasza a Myastenia Gravis témában

        A gravis (súlyos izomgyengeség)" >Myasthenia gravis egy olyan betegség, melyet külső tényezők pl. lázas betegség, lappangó fertőző megbetegedés, bizonyos gyógyszerek  átmenetileg ronthatnak, de ezek nem jelentik a betegség súlyosbodását.

        Ilyen esetben forduljon ismételten ideggyógyászhoz. Ki kell zárni az esetleges fertőző betegséget, ha szedett a mestinonon kívül egyéb gyógyszert, akkor azokat is számba kell venni nem okozhatták-e az átmeneti rosszabbodást. Néhány esetben semmilyen ok nem deríthető ki a  rosszabbodás hátterében. Ilyenkor a mestinon adagjának emelésével, más hatóanyagtartalmú gyógyszerek adásával ha kell meg tudják szüntetni az újonnan jelentkező  tüneteket.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-04 19:38:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: