• Gerincfájdalom II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor ÚR! Még nem kaptam választ a "Gerincfájdalom" kérdésemre. Kb. két hónapja nem dolgozom, a betegségemből kifolyólag, s most készülök vissza menni dolgozni. A munkám során sokat kell hajolni,,leginkább forduló mozdulatokat végezni. Kaptam kezeléseket (fizikó...stb.). A kezelésektől sem múlt el fájdalom. Kaptam még: diprophos injekciót, cataflam gyógyszert. Az éjszakai derékfájdalom igen intenzív, s a bal lábam (farpofa, comb, lábfej, ill. néha sarok) is fáj. Várhatok még csodát?.... Tisztelettel köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező!
         
        A gerincfájdalom sajnos krónikus betegség, melyből "kigyógyulni" nem lehet, időszakosan visszatér. Ilyenkor a fekvés az ami a legjobb hatású, a köztes időben pedig a gerinctorna.
        Éjszakára érdemes izomlazítót szedni, kemény alapon feküdni. A lehajlás helyett guggoljon le, és úgy emeljen, ezzel tehermentesítheti a gerincét. Munkavégzés közben érdemes még gerincfűzőt viselni, mely szintén a tehermentesítést szolgálja.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 20:26:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: