• Combtő fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megtudni mi lehetaz oka az ágyéki csigoja mellől kiinduló és a combtőbe sugárzó fájdalomnak.A fájdalom nehezíti a járástis és már a zokni vagy a cipő felhuzása is nagy fájdalmat okoz.Közvetlen a combtőnél a bőr melegtapintásu, míg a többi helye kimondottan hideg.A fájdalom ülő és fekvő helyzetben is megvan.Válaszát köszönettel várom.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel az ágyéki gerinc bántalma pl. gerincsérv vagy a csigolyák közötti porckorong kóros mértékű előboltosulása, esetleg meszes felrakódások a csigolyaperemeken okozhatnak ilyen jellegű tüneteket, a kilépő ideggyök nyomásával. Amennyiben még nem történt meg, érdemes felkeresnie egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokat pl. gerinc CT, gerinc Rtg előírhatják Önnek. A legjobb gyógymód a szigorú fekvés, izomlazítóknak és fájdalomcsillapítóknak a szedése, melyeket a háziorvosa is kiírhat.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-30 18:25:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: