• Fog járni??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.-nő Úr! Édesapám 3 hónapja szélütést szenvedett, a bal oldala (alsó és felső végtag is lebénult, de a lábát felhuzza fájdalomra.Elindulhat még a láb mozgása ennyi idő után, vagy már tul sok idő eltelt ?A keze nagyon keveset reagál szintén csak fájdalomra, de azzal nem is biztatnak hogy valaha jó lesz . A lába elindulása érdekelne, hogy van e még rá remény?? Köszönettel: Márta

        WEBBeteg szakértő válasza a szélütés témában

        Kedves Márta!

        A szélütés után kb. fél év az, amíg várható számottevő javulás a bénult végtagok mozgástelejsítményében, megfelelő rehabilitációval. Keressenek fel egy rehabilitációs ambulanciát, ahol a szakemberek el tudják dönteni azt, hogy milyen szintű rehasbilitáció jöhet szóba. Minél hamarabb vigyék el az édesapját, mert az időtényező ebben az esetben igen fontos. Ha nem rehabilitálható, akkor is érdemes passzívan tornáztatni otthon, a kontraktúrák (kóros izületi tartások az izmok zsugorodása miatt) kialakulásának elkerülése érekében.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-30 18:52:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: