• Combfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémában kérném a segítségét. 32 éves vagyok és kb 2,5 éve érzek fájdalmat a combomban, közvetlenül a térd felett, egy tenyérnyi helyen a comb külső felszínén. Ez régebben csak ritkán jelentkezett, de most már szinte egész nap fáj, sőt néha még éjszaka is. Nem tudom, hogy van esetleg összefüggés vele,de másfél éve hullik a hajam elég intenzíven és a vállam is fáj és szinte egész nap görcsben van. Más problémákról nem tudok, nem szedek egyéb gyógyszert és nem is szedtem. Az ideggyógyász szerint alagút szindróma, amire Benfogammát adott és Metypredet, amit szedtem egy darabig, de hosszútávon nem szeretném, főleg hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez a bajom. Az ortopédián pedig Sirdaludat írtak fel, most ezt szedem, de babát szeretnénk, így már nagyon jó lenne, ha tényleg tudnám mi okozza. Ezen vizsgálatok végezték el nálam: Nyaki rtg és térd kétirányú felvétel: A nyaki lordosis kiegyenesedett. A porcrések tágassága megtartott. A középső C csigolyák ventralis pereme megnyúlt. A nyaki borda nem látható. A jobb térd és femur felvételén kóros csontszerkezeti elváltozás nem látható. Nyaki UH: Carotisok, verteblarisok és subláviák területén sem morfológiai, sem funkcionális eltérés nem látható. Gerinc rtg: Az utolsó ágyéki csigolya átmeneti jellegű, az I. sacralis szelvény lumbalizálódott. A csigolyák közötti porckorongok és zárólemezek épek. 32 éves vagyok és kb 2,5 éve érzek fájdalmat a combomban, közvetlenül a térd felett, egy tenyérnyi helyen a comb külső felszínén. Ez régebben csak ritkán jelentkezett, de most már szinte egész nap fáj, sőt néha még éjszaka is. Nem tudom, hogy van esetleg összefüggés vele,de másfél éve hullik a hajam elég intenzíven és a vállam is fáj és szinte egész nap görcsben van. Más problémákról nem tudok, nem szedek egyéb gyógyszert és nem is szedtem. Az ideggyógyász szerint alagút szindróma, amire Benfogammát adott és Metypredet, amit szedtem egy darabig, de hosszútávon nem szeretném, főleg hogy nem vagyok benne biztos, hogy ez a bajom. Az ortopédián pedig Sirdaludat írtak fel, most ezt szedem, de babát szeretnénk, így már nagyon jó lenne, ha tényleg tudnám mi okozza. Ezen vizsgálatok végezték el nálam: Nyaki rtg és térd kétirányú felvétel: A nyaki lordosis kiegyenesedett. A porcrések tágassága megtartott. A középső C csigolyák ventralis pereme megnyúlt. A nyaki borda nem látható. A jobb térd és femur felvételén kóros csontszerkezeti elváltozás nem látható. Nyaki UH: Carotisok, verteblarisok és subláviák területén sem morfológiai, sem funkcionális eltérés nem látható. Gerinc rtg: Az utolsó ágyéki csigolya átmeneti jellegű, az I. sacralis szelvény lumbalizálódott. A csigolyák közötti porckorongok és zárólemezek épek.

        WEBBeteg szakértő válasza a combfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A comb elülső, külső felszínét ellátó ideg bántalma (nervus cutaneus femoris lateralis) vagy
        felső ágyéki prorckorong bántalom okozhat az Önéhez hasonló tünetet. Érdemes lenne az ágyéki gerincről MR felvételt, a lágyékhajlatról ultrahang vagy MR felvételt készíteni, hogy az esetleges gerincsérvet illetve a fent nevezett ideg ágyékszalagon való áthaladásánál lévő esetleges nyomódását kizárhassák. A gyógyítás ezen leletek eredményétől függő. Keressen fel újból egy ideggyógyászati rendelést, ahol a panaszokat újra átbeszélve a szükséges vizsgálatokat előírhatják.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-29 16:22:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: