• Mit tehetnék, hogy a szédülés elmúljon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Legalább egy éve úgy érzem, hogy szédül a fejem. Minden leletem negatív lett. Szemészeten, orr-fül-gégészeten is voltam. Bár mindenhol azt mondják, hogy a nyaki gerinc rendellenessége is okozhat szédülést, aminek meg is lehet az alapja, mert reggelente még mielőtt felkelnék, eléggé fáj a nyakam. Utána rendszerint elmúlik a fájdalom, s inkább utána kezdődik a szédülés. A háziorvosom elküldött a reumatológiára, onnan a reumatológus továbbküldött a neurológiára, s a beutalóra rá is írta, hogy ő nyaki ct-t javasol, mert ugyanis állítólag ilyen ct-re csak neurológus küldhet el. A nyaki rtg leletem az negatív lett, mert oda adhatott beutalót a reumatológus szakorvos. Annak ellenére, hogy a reumatológus nyaki ct-t javasolt, a neurológus szakorvos nem küldött el nyaki ct-re. Nekem az volna a kérdésem, hogy mit tehetnék most? Mit javasolna? Esetleg magánúton tehetnék-e valamit azért, hogy a problémám elmúljon? Gondolok valamilyen speciális magánorvosra.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!
         
        A szédülés hátterében tényleg állhat a nyaki gerinc degeneratív elváltozása, de emellett lehet szív-, belsőfül és agytörzsi eredetű is. Nyaki eredetű szédülés esetén a nyaki gerinc MR (CT-t nem szoktunk a nyakról készítettni, mivel a képletek rosszul ábrázolódnak) plusz információt nem szolgáltat. Mivel járt neurológusnál aki megvizsgálta, valószínű az Ön panaszának részletes kikérdezésével és a vizsgálatával úgy gondolta, nem szükséges további vizsgálatokra küldeni. Nyaki gerinc eredetű szédülésre a legjobb a speciális fej-nyak torna, melynek rendszeres végzése mérsékli és megszünteti a szédülést. Gyógytornásztól kérjen segítséget ennek a tornának az elsajátításához.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-26 17:50:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: