• Atipusos arcfájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 2007. nyara óta a jobb majd a bal arc felemen a rágóizület magasságában fájdalom jelentkezett. Első alkalommal Fül-orr gégészeti rendelésen antibiotikum kúrát kaptam, ez használt. A kúra után azonban a fájdalom továbbra is jelentkezett. Ezt követően szájsebészeten jártam, nem e a bölcsesség fogaim okozzák a gondot. A fogaim rendben, azonban innen neurológiai rendelésre irányitottak, Tegretol Cr 100 kezelést kaptam,állítólagos Trigeminus V/2-es ág megbetegedése miatt.Ami hol használt hol visszatért a fájdalom. Idén 2008 évben a fül-orr-gégészeti majd a CT vizsgálat megállapitotta hogy orrsövény ferdülésem, concha bullosa, és egy spina van az orromban. Ez idő alatt is folyamatosan napi szinten fájt az arcom, és alkalmanként ez fejfájást is okozott. A fül-orr-gégészeti mütétem megtörtént, az orr státuszom rendezödött. Majd újra kezdödött az orvos járás, állkapocs és szájsebészet a TMI izület betegedésének kizárására. Ez negatív, majd neurológia, itt atipusos arcfájdalmat állapítottak meg diagnózisként. Továbbra is fájdalmaim vannak napi rendszerességgel fája az arcom, a fejem. Mit tegyek, hova fordulhatok? László

        WEBBeteg szakértő válasza a atipusos arcfájdalom témában

        Kedves László!
         
        A leírtakból kitűnik, hogy a trigeminus 2. ágának bántalma is felmerült korábban. Ideggyógyászaton koponya MR vizsgálat tisztázhatja vagy kizárhatja az ideg kopresszióját az agytörzsből való kilépés után. A többi vizsgálat, amelyet ilyenkor el szoktunk végezni, megtörténtek. A Tegretol adagján még lehetett volna emelni, illetve más típusú szerrel próbálkozni.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 20:27:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: