• Gasser-dúc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Amit doktornő válaszolt a gasser-dúc roncsolását elvégezték de a fájdalom ugyanugy megmaradt.Lehet-e ezt a műtétet ismételni?Mert ezt javasolta az idegsebész.Az MRI felvételen ér és idegszál szoros kontaktust találtak a koponyába.Vagy ezt a találkozást koponya műtéttel távolitsák el?Milyen kockázata van ennek a műtétnek?Elölre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a Gasser-dúc témában

        Kedves Kérdező!
         
        A Gasser-dúc roncsolása ismételhető, de ha az arcideget érképlet nyomja, akkor a megoldás az ér és az ideg közé egy lapocska behelyezése, mely tehermentesi az ideget. A műtét során az agyhoz nem nyúlnak, mivel az arcideg már az agytörzsből való kilépése után kereszteződik ezzel az érrel, tehát az agyban a sebész nem manipulál. Mint minden műtétnek ennek is van kockázata pl. fertőzés, idegszál megsértése, de elenyészően ritkák a szövődmények ezek után a műtétek után.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 15:07:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: