• Szédülés, émelygés, fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Régi, évtizedes problémám, a szédülés, bizonytalanságérzés. Néhányszor már kivizsgáltattam magam, soha semmilyen szervi, vagy egyéb elváltozást nem találtak. Tizenpár évvel ezelőtt pánikbetegségre gyanakodtunk, azzal is kezeltek, de az sem oldotta meg a problémámat. Körülbelül 4 évvel ezelőtt olyan súlyos tüneteim voltak, hogy korházba kerültem. Nem tudtam járni sem, és émelyegtem, hánytam is. Akkor Notropil infúziót kaptam 8 alkalommal. Ez ugyan talpra állított, de a közérzetem, a szédülés miatt továbbra is nagyon rossz volt. Évek alatt lassú javulás után megint visszaestem, akkor a háziorvosom adott 10 infúziót, majd gyógyszeres kezelést is kaptam. Sokat javult az állapotom, de továbbra is vissza-vissza tér a rossz közérzet. Néha van, hogy teljesen jól érzem magam órákra, napokra, de mindig vissza tér a rossz közérzet. Nehezen tudom megfogalmazni egzakt módon mi a pontos tünet. Megpróbálom körülírni: Bizonytalanság érzet, gyengeség, émelygés, fülzúgás, alvászavar. Nagyon rosszul viselem a sorban állást, és a tömeget. Úgy vettem észre, hogy összefüggés van a nyakfájásommal, illetve bizonyos megerőltető edzések által okozott izomfeszültséggel is. Gyakran fáj, és ropog a nyakam, feszültek a hátizmaim. Voltam reumatológusnál is. A kezelések talán segítettek, de nem oldották meg a problémát. Segítsen! Mit tegyek? Orvosnál már voltam többször is, nem oldódott meg a problémám. Nem iszom, nem dohányzom, rendezett egészséges életet élek. Munkám számítógéphez köt, de ha időm engedi próbálok mozogni, sétálni, a ház körül dolgozni. Szeretnék aktívabb életet élni, de valahogy nem bízom a közérzetembe, és ez beárnyékolja a terveimet. Nincs valami módszer, amivel elkerülhető lenne a szédülés. Milyen életmóddal lehet csökkenteni, vagy megszüntetni a panaszokat. Van-e valami gyógyszer, amihez nyúlni lehet a panaszok erősödése esetén. Segítségét előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, fülzúgás témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az, hogy a szédülése hátterében nem találtak szervi eltérést biztató. Nyaki gerinc eredetű is lehet a szédülése, melyet megfelelő nyaktornával egyensúlyban lehet tartani. Esetleg, ha még Fül-Orr-Gégészeten  nem volt, akkor kérheti a vestibularis vizsgálatát, peridódikus szédülés hátterében Meniére betegség is állhat. Egyéb vizsgálatot javasolni nem tudok, mivel nem ismerem a többi vizsgálatát.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-28 15:14:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: