• Agy érelmeszesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aggodalommal tölt el Édesapám állapota, mert megváltozott.Most töltötte a 73. évét. Csendes, visszahúzódó lett. Beszélgetés közben gyakran nem találja a szavakat, lassult a memóriája, és ez idegessé teszi. A minap elmentek egy nyugdíjas rendezvényre és az én táncoslábú Apám nem tudott csárdásozni. Édesanyjának is erős fokú agyérelmeszesedése volt.Ha ő is örökölte, mi a teendő , hogy legalább lassítsuk a folyamaton?Kérem válaszoljon, merre induljunk el. Köszönettel: egy aggódó gyermek

        WEBBeteg szakértő válasza a érelmeszesedés témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel Édesapjánál érelmeszesedés talaján kialkult  agyi  elfajulásos betegség alakult ki, melyek felelősek az elbutulás kezdeti tüneteiért. Mindenképpen érdemes felkeresni egy demencia központot, ha ez nincs elérhető közelségben akkor általános ideggyógyászati szakrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokat elvégezhetik, és a folyamat előrehaladását lassító gyógyszereket tudnak javasolni.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-24 22:02:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: