• Hogy kell kezelni az alvajárást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18 éves vagyok és évek óta alvajárásban szenvedek. Eddig nem volt semmi komolyabb csak felkeltem sétáltam egy kört a lakásban és utána gond nélkül lefeküdtem, vagy beszéltem valakivel és lefeküdtem, egyszer pedig álmomban elkezdtem kiabálni felvertem mindenkit, aztán megfordultam és aludtam tovább. Ezekre rendszerint nem emlékszem, később a családom elmondása alapján tudom meg mit csináltam. De most valami megváltozott legutóbb szétszedtem két Tv-t,videót, hifitornyot és DVD-t összekötő kábeleket és az elosztójukat kihúztam a falból, és kivittem a nappaliba, előző este pedig valószínűleg kinyitottam a csapot a fürdőszobába és úgy hagytam elárasztva ezáltal a saját és szomszédok lakását. Nem tudom, mit tegyek, kihez forduljak?

        WEBBeteg szakértő válasza a alvajárás, kezelés, alvás, alvási zavar témában

        Az alvajárás egy nem túl gyakori "alvászavar", mely során az illető a lassú hullámú alvásból részlegesen "ébred fel". Ebben az állapotban  akarattól függetlenül cselekszik. A cselekvés a sétálástól, autóvezetéstől bármilyen jellegű cselekvésig terjedhet, melyek nem tudatosan történnek. Az epizódokra az illető nem emlékszik.

        Érdemes lenne ideggyógyászati szakrendelést felkeresnie, ha van a térségben, akkor alvás ambulanciát. Gyógyszerek bizonyos csoportjával lehet az alvajárást befolyásolni.  Ne féljen tőle, forduljon a megfelelő szakorvoshoz és nyugodtabbá válnak az éjszakái.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 23:03:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: