• Gerinces

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! Most 31 éves vagyok,kb öt éve van két kimutatott porckorongsérvem a gerinc különböző pontjain(lehet, hogy több is van, de nincs róla papírom)nagyon fájdalmas és különböző problémákat okoz olyan dolgokban például, mint az ülés, vagy akár egy vödör víz felemelése.Voltam már többször is orvosnál vele, és mindenhol azt a választ kapom, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy bármilyen orvosi beavatkozást hajtsanak végre rajtam. Kérdés: mikor nem leszek túl fiatal ahhoz, hogy végre megszűnjenek a fájdalmaim, és tudjak -mondhatni teljes életet élni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:B.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Éva!

        Nem lehet a fiatalság akadálya az esetleg szóba jövő műtétnek. Nem ismerem az Ön pontos tüneteit, a vizsgálati eredményeit. Gerincsérv esetén a műtétet azonnal, vagy minél hamarabb elvégzik, ha végtaggyengeség, széklet- vagy vizeltartási zavar lép fel. A fájdalom esetén az idegsebészek is konzervatív, azaz gyógyszeres kezelést illetve fizikoterápiát javasolnak. Idegsebésszel kellene beszélnie, a készült gerinc CT vagy MR leletet megmutatni, elmondani, hogy gyógyszer illetve fizikoterápia mellett panaszai nem mérséklődnek, és az idegsebész ezek ismertében korától függetlenül dönthet műtét mellett.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 10:23:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: