• Furcsa szédülésérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pár hónapja kezdődött egyik napról a másikra,hogy olyan érzésem van mintha hullámozna alattam a talaj,vagy mintha inogna a testem!Sokszor elég intenzív ez az érzés,van hogy baszolút nem érzem!Ha érzem,akkor olyan mintha tompa lenne e fejem!Voltam már rengeteg vizsgálaton,de minden negatív (labor,szemészet,fülészet,otoneurológia,koponya CT,reumatológia,neurológia,nyaki röntgen stbstb) A nyaki röntgennél találtak discopathia jeleit és szűkebb a porckorongom,valamint nagyobb a harntnyúlványom,de állítólag ez nem ettől van!Mi lehet a baj?Más tünetem nincs,de megnehezíti nagyon a mindennapjaimat!Gyaloglás,ülés,fekvés közben nem érzem,csak olyankor ha piciket lépek,vagy szűk helyen mozgolódom!Milyen vizsgálat vezetne eredményre?Tavaly kioperálták a pajzsmirgyemet,a TSh-m folyamatosan ellenőrizve van és a kezelőorvosom szerint az nem okozhat ilyen problémát!Ez inkább neurológiai vagy gerinc probléma lehet?Vagy mi lehet a baj? Válaszukat,tanácsukat előre is köszönöm! Zoltán (23 éves)

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Felsorolt minden olyan vizsgálatot, mely a nagyobb ideggyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti  problémákat kizárta a szédülése hátterében álló okként. Amit leír az inkább bizonytalanságérzésnek felel meg, mint szédülésnek. Az, hogy szűk térben, apró lépéseknél jelentkezik ez a tünete, felveti annak pszichés eredetét, lehet, hogy a szűk tértől való szorongása provokálja.Keressen fel egy pszichiátert! Ha Ő sem talál semmit, de a panaszai változatlanul fennállnak, ismételten keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol pontosabb kikérdezéssel, újabb vizsgálatokkal fény derülhet panszai okára.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 11:18:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: