• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Néhány napja szédülök. A háziorvos elküldött vérvételre, az eredmények közül a nem megfelelőket írom le: szérum vas: 36.2 teljes vaskötő kapacitás:84.0 WBC: 11.7 Össz. bilirubin: 28.9 A többi adat a határokon belül van. Az orvos betasercet és nootropilt írt fel, és azt mondta, hogy ha nem szűnik meg a szédülés, akkor kórházi kezelés ( infúzió) szükséges. Tanácsot szeretnék kérni, hogy -milyen betegségem lehet -mitöl alakulhatott ki -ha szeretnék további kivizsgálást, akkor milyen rendelésre kell elmennem. Köszönöm a segítséget. Andrea ( 34 éves vagyok, van 2 gyermekem)

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Andrea!

        A szédülésnek számtalan oka van, melyek között vannak komoly betegségek és teljesen jóindulatúak is. Érdemes lenne ideggyógyászati szakrendelésre elmennie akár megszűnik a szédülése, akár nem, mert ott az Ön pontos kikérdezésével, vizsgálatával és az esetleg szükséges vizsgálatokkal a pontos ok kideríthető lenne és megfelelően kezelhető is. A háziorvosa által javasolt két gyógyszer hatása szédülés esetében gyakorlatilag azonos, ezért nem érdemes mind a kettőt szednie elég ha csak a Betasercet szedi. Azt javaslom Önnek, addig keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, amíg tünetei vannak, mert azok sokat segíthetnek az ideggyógyásznak a diagnózis felállításához.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 17:49:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: