• Rohamok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! kb. 20éve vannak eszméletvesztéses rohamaim (néha havi 1, néha csak évi1-2). Sokáig ételallergiára gyanakodtak, mert étkezések után fordult elő. Ezt nemrég Nékám prof. kizárta Tény: lisztérzékeny vagyok (ezt sokáig nem diagnosztizálták, így diétát sem tartottam)Mostmár igen, de 3rohamom volt 3hónap alatt, bár még nem vagyok rutinos diétázó a roham leírása: erős gyomorgörccsel kezdődik, (pokoli fájdalom, mintha kitépnék a beleim)majd hasmenés, de közben erős agyi görcs és szédülés, mely (ha a székbe kapaszkodva ülök is) leránt a földre. Eszméletvesztés, hasmenés, néha hányás is kíséri. Utána órákig tompa, gyenge vagyok, mintha lebénult volna az agyam. Egyébként is alacsony a vérnyomásom (max.90/60)és sokszor esik le a cukrom, szinte állandó tompaságot/zsibbadást érzek az agyamban. MRI-n voltam, most vizsgálnak a Pulzus-nál, de nem valószínű szívprobléma.Sokszor zsibbadnak végtagjaim, vagy a fél oldalam (főleg éjszaka, de roham közben is) Létezik, hogy epilepsziás vagyok csak erre még senki sem gondolt? előre is köszönöm Üdvözlettel: pk

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező!

        Felmerülhet epilepszia lehetősége, bár a rohamok nem típusosak. Az, hogy paroxismalisan jelentkezik, tehát hirtelen kezdődik és ér véget szólhat mellette. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, a legjobb epilepszia szakrendelés lenne, ahol pontosabb kikérdezéssel és vizsgálatokkal közelebb juthatnának a problémához.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-06 21:49:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: