• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Köszönöm eddigi válaszát! A következő a problémám. Egy ideje fajdalmat érzek a bal kezemben. Általában könyöktől lefelé. Nem mindig. Pár napig fáj, inkább tompa fájdalom, aztán elmúlik. Van úgy hogy néha napközben is elmúlik a fájdalom de néhany óra múlva újra érzem. Előfordul ilyenkor hogy tompa fájdalmat érzek a mellkasomban is,bal oldalon. De a kettő nem mindig jár együtt. Mi lehet az oka? Igényel ez orvosi segítséget, vagy nem komoly baj? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a alkarfájdalom témában

        Kedves Kérdező!
         
        A mellkasi fájdalommal összefüggő bal karfájdalom hátterében szív eredetű problémák is állhatnak, de elképzelhető, hogy úgynevezett alagút szindrómája van a könyök magasságában, ami azt jelenti, hogy valamilyen elváltozás pl. csontkinövés, feszesebb ínszalagok, nyomódik az alkar érző működését biztosító ideg. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol  ENG vizsgálattal (elekto-neurographia) igazolni tudják vagy elvethetik az alagút szindróma lehetőségét. Amennyiben gyakrabban kapcsolódik mellkasi fájdalomhoz, akkor érdemes kardiológiai szakrendelést is felkeresni.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-06 11:06:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: