• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.! 39 éves nő vagyok és ,11 éve keseriti az életemet a szédülés, ami mindig menstruáció előtt 3-4 nappal jelentkezik és olyan erőteljes, hogy nem tudok az ágyból felkelni.Az orvostudomány minden területén voltam,először Meniere sindromát diagnosztizáltak de ezt egy idő után kizárták.Voltam CT nincs sehol semmi elvaltozás.Azt mondjak az orvosok, hogy meg kell tanulni vele élni.Ezt én megis próbáltam és pozitivan állok (álltam mostanáig)a dolog mellé de sajnos az idegeim kezdtek tacsra menni. Mostmár szörnyen félek a menstruáció előtti napoktól, mivel minden hónapban megismétlődik.Létezik-e erre valami megoldás, gyógymód ?Üdvözlettel Sz.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves "SZ"!

        Jó lenne kicsit többet tudni magáról a szédüléséről, így nehéz válaszolni. Azt sem írta meg szed-e hormonálsi fogamzásgátló tablettát vagy sem. Nem találkoztam még menstruációhoz kötött szédüléssel, de migrénnel igen. Nagy valószínűséggel az Ön panaszai is a szervezet mentruációs ciklus végén megfigyelhető fokozott vízvisszatartásával van összeföggésben, mely minden szövetnek a víztartalmát növeli. Érdemes megpróbálni esetleg vízhajtó hatású gyógyteákat inni pl. csalánlevél tea. Én a migrénes betegeimnek acetazolamid tartalmú gyógyszert szoktam felírni. Esetleg ha a gyógyteák nem segítenek, próbálja meg háziorvosát megkérni ezen gyógyszer felírására, amit a tünetek szokásos jelentkezése előtt  előtt 3-4 nappal korábban érdemes elkezdeni, és a menstruációig szedni.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-02 22:00:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: