• Cluster fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönjük válaszát.A Melatonin tablettát mennyi ideig lehet szedni hosszabb távon?Mikor fejti ki hatását?Erre milyen műtéti beavatkozás van jelenleg ami ezt a fájdalmat megszünteti?.

        WEBBeteg szakértő válasza a cluster fejfájás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A műtéti beavatkozás lényege az arc érző működését ellátó ideg (nervus trigeminus) roncsolása, melyet az ideg "központjának" (ganglionnak) thermocoagulációjával vagy alkohol befecskendezésével lehet elérni. Idegsebész végzi. A Melatonin napi 10 mg este lefekvés előtt fél órával szedendő. Pontos meghatározása nincs a szedés időtartamának. A kutatások egy-egy hónapos periódusban vizsgálták, de még egyértelmű ajánlások nincsenek.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika.neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-03 14:03:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: