• Agylágyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyám 3 hete súlyos agyi infarctuson esett át. J.o elzáródott egy fő ér. Bal oldala lebénult, de reflexesen alsó végtag reagál.Ct eredmény : Agyfél 2/3-a elhalt. Szépen beszél, de néha teljesen irreális dolgokat (sütöttem nektek tortát, holott kórházban fekszik), van, amikor teljesen tiszta a tudata , de gyakrabban nem , téveszméi vannak, lát dolgokat, amik nincsenek ott. Agyi beékelődés veszélye miatt koponyaműtétet végeztek rajta a 4. napon. Az ödémája most három hét után láthatólag csökken (horpad be a koponyacsonthiánynál). Szeretném kérdezni, hogy a gndolkodása rendbejöhet-e/ előtte nagyon aktív életet élt, semmi probléma nem volt a gondolkodásával, és még csak 60 éves/ és ez mennyi idő körülbelül? Tisztelettel várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A jobb agyfélteke károsodása gyakran jár zavartsággal. A zavartság lehet átmeneti, de sajnos állandósulhat is. A javulás bekövetkezhet néhány napon vagy héten belül az oedema csökkenésével, de hónapok múlva is várható még javulás. Türelmesnek kell lenni, mert a javulás folymatát siettetni nem lehet. Sajnos előre nem lehet megmondani milyen fokú károsodás marad majd vissza, ezt az idő fogja megmutatni.
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Mónika neurológus
         

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-27 13:43:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:41

        Tudjon meg többet: stroke
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 37 éves jó fizikumú férfi vagyok,rendszeresen sportolok.dohányzom sajnos napi kb 4-5 szál.Lassan 2 hónapja küzdök erős fejfájással ami a fejem bal oldalán a középső részén érezhető.Hiába szedtem rá...
        Üdvözlom. 2 honappal ezelott zsibbadt a bal lábam szára. Az ideggyogyasz beutalt elektrofiziologiai laborba ENG vizsgalatra. Nagyon kellemetlen volt es fajt. Mindkét lábamon es a jobb karomon is elvégezték. Ugye ez elektromos árammal történő...
        Tisztelt Szakértő! A natív koponya mr (T1 súlyozott sagittalis/FLAIR coronalis/T2 súlyozott axialis és sagittalis/DWI axialis felvételek) leletemben az szerelpel, hogy a bal frontális szarv mellett a FLAIR sorozaton 3 mm-es magas jeladású góc...
        Tisztelt Doktornő! 36 éves, extrém túlsúlyos nő vagyok. Ötödik napja van erős fejfájásom a koponyám jobb oldalának közepe tájékán, egy bizonyos ponton, mely nyomásra kívülről is fájdalmat okoz. A fájdalom 10-20 másodpercenként...
        Tisztelt Dr. Kerekes Éva 3éve voltam fűl zúgással MRI vizsgálaton sajnos nem találtak semmit ami okozhatná így a fül orr gégész le is mondott rólam azt mondta éljek vele együtt, ha rosszabbodna akkor menjek vissza. Az utobbi napokba kezembe...
        Tisztelt Doktornő! A kisfiúnknál pár napja fura tünetek jelentkeztek. Állítólag nem epilepsziás roham, mert akkor fájdalmakról adna jelet, de ő nem, néha még mosolyog is. Szóval a tünet amit produkál az a remegés, kicsit mintha erőlködne....
        Tisztelt Doktornő! Több éve húzódó szédüléses problémám miatt írok! 2011 év végén kezdődött, bizonyos időszakonként hirtelen szédülés és zavartság jött rám. Ez körülbelül fél óra alatt elmúlt, de utána gyengeséget...
        Tisztelt Szakértő! 7. napja fáj több helyen a jobb combomon a bőr, viszont sérülés nem volt. Égő, fájdalmas érzés a bőr felszínén, érintésre, surlódásra. Comb külseje, belseje, combtő vonala. Félek, nem-e az erekkel van gond? Közben...
        Tisztelt Doktornő! A problémáim tavaly Decemberben kezdődtek, erős tarkó táji fejfájással, vagy lehetséges hogy még korábban előtte jó pár hónapig nagyon csúnyán köhögtem? lehetséges kihordtam valamit lábon gyógyszeres kezelés...
        Tisztelt doktornő! 38 hetes kismama vagyok,korulbelul 3 hete furcsa tuneteket észlelek magamon. Mivel a tünetek nagy része nem állandó, általában másnapra elmúlik, eddig a szülészemen kívül más orvosnak nem emlitettem. 3 hete hajmosáskor...