• Agylágyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyám 3 hete súlyos agyi infarctuson esett át. J.o elzáródott egy fő ér. Bal oldala lebénult, de reflexesen alsó végtag reagál.Ct eredmény : Agyfél 2/3-a elhalt. Szépen beszél, de néha teljesen irreális dolgokat (sütöttem nektek tortát, holott kórházban fekszik), van, amikor teljesen tiszta a tudata , de gyakrabban nem , téveszméi vannak, lát dolgokat, amik nincsenek ott. Agyi beékelődés veszélye miatt koponyaműtétet végeztek rajta a 4. napon. Az ödémája most három hét után láthatólag csökken (horpad be a koponyacsonthiánynál). Szeretném kérdezni, hogy a gndolkodása rendbejöhet-e/ előtte nagyon aktív életet élt, semmi probléma nem volt a gondolkodásával, és még csak 60 éves/ és ez mennyi idő körülbelül? Tisztelettel várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A jobb agyfélteke károsodása gyakran jár zavartsággal. A zavartság lehet átmeneti, de sajnos állandósulhat is. A javulás bekövetkezhet néhány napon vagy héten belül az oedema csökkenésével, de hónapok múlva is várható még javulás. Türelmesnek kell lenni, mert a javulás folymatát siettetni nem lehet. Sajnos előre nem lehet megmondani milyen fokú károsodás marad majd vissza, ezt az idő fogja megmutatni.
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Mónika neurológus
         

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-27 13:43:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:41

        Tudjon meg többet: stroke
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Úr! 20éves koromban villámcsapásként agydaganatot diagnosztizáltak nálam. Azonnali műtét követte ahol sajnos nem sikerült az eltávolítás csak egy kis része a daganatnak. A szövettan: astrocytoma grade I. Sajnos az orvosom...