• Agylágyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyám 3 hete súlyos agyi infarctuson esett át. J.o elzáródott egy fő ér. Bal oldala lebénult, de reflexesen alsó végtag reagál.Ct eredmény : Agyfél 2/3-a elhalt. Szépen beszél, de néha teljesen irreális dolgokat (sütöttem nektek tortát, holott kórházban fekszik), van, amikor teljesen tiszta a tudata , de gyakrabban nem , téveszméi vannak, lát dolgokat, amik nincsenek ott. Agyi beékelődés veszélye miatt koponyaműtétet végeztek rajta a 4. napon. Az ödémája most három hét után láthatólag csökken (horpad be a koponyacsonthiánynál). Szeretném kérdezni, hogy a gndolkodása rendbejöhet-e/ előtte nagyon aktív életet élt, semmi probléma nem volt a gondolkodásával, és még csak 60 éves/ és ez mennyi idő körülbelül? Tisztelettel várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A jobb agyfélteke károsodása gyakran jár zavartsággal. A zavartság lehet átmeneti, de sajnos állandósulhat is. A javulás bekövetkezhet néhány napon vagy héten belül az oedema csökkenésével, de hónapok múlva is várható még javulás. Türelmesnek kell lenni, mert a javulás folymatát siettetni nem lehet. Sajnos előre nem lehet megmondani milyen fokú károsodás marad majd vissza, ezt az idő fogja megmutatni.
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Mónika neurológus
         

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-27 13:43:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:41

        Tudjon meg többet: stroke

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors választ! Én írtam a „CT lelet értelmezése – Hogyan tovább?” kérdést. Abban az én leletemet küldtem el. Nem vagyok bizalmatlan a neurológusokkal, csupán minden eddigi törekvésünket csírájában...
        Csókolom!A leletem kontrasztanyagos ct alkalmával:Bal arteria vertebralis kifejezetten gracilis helyenként alig azonosítható,benne az áramlás megfordult.claudi graodu irányú.a főtörzsek eredése telődése szabályos.néha szédülök,de...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát. Nem gondolnám hogy a kisfiam feje miattam fáj, hiszen az első fél évben mindent az agyrázkódásnak tudtam be miután heti 1-2 fejfájás állandósult hányással természetesen aggódni kezdtem. Azt...
        Tisztelt Doktornő! Kérem, magyarázza el nekem részletesen, mit jelentenek az alábbi koponya CT leletben olvashatók: A középvonali képletek helyzete megtartott. A külső és a belső liquorterek az e korban megszokottnál jelzetten szimmetrikusan,...
        Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy 24 éves férfi vagyok és elég stresszes a munkám és néha 2-3 naponta érzem hogy zsibbad a fejem felül néha , illetve a halántékomnál is fáj ritkán. Lehet esetleg a zöldhályogom is...
        Kedves Dotornő! Érdeklődnék, hogy mit jelentenek az MR eredmények, vélemények? Édesanyámnál (46 éves) volt ez a vizsgálat.Sokat szédül mostanában. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kovács Ágnes MR vélemény: Frontális...
        Tisztelt Doktor Úr ! Édesanyám az este folyamán rosszullétre panaszkodott, nem engedte hogy kihivjuk az ügyeletet hozzá.először szédülésre lett figyelmes majd erős hányingere lett, arca kifehéredett leverte a víz és mindkét keze könyékig...
        Tisztelt Doktornő! A tüneteim, amikkel Önhöz fordulok kb. január közepén kezdődtek. Azt talán még tudni kell rólam, hogy voltam depressziós régebben és ritkán vannak pánikrohamaim, illetve jellemző rám a gyakori szorongás. Szóval azzal...
        Tisztelt Doktornő. 25 éve depresszióban szenvedek kisebb nagyobb megszakitésokkal.2013 óta folyamatos kezelés alatt állok.Ludiomilt szedek háromszor 25 mg-ot egy nap.Állapotom változó,úgy veszem észre hogy egyre csőkken a gyógyszer...
        Tisztelt Doktornő! Már jó ideje.. tavaly szeptember óta zsibbad a bal karom.. a nyakamtól indul kb és a kisujjaimig sugárzik le a lábamba úgyszintén a kb vádlimból a talpamba. Házi orvos.. aztán reumatologia aztán ott fizio terápiat kaptam...
        Tisztelt Doktornő! 14 éve szedek Tegretol CR 811mg-ot naponta, de így is vannak szemrángásaim, szedüléseim(ezt senki nem veszi észre). Az orvosom aki neurofiziológus, neurológus, azt mondja már 1,5 éve, hogy álljunk át Lamolepre.Az Ön...
        Tisztelt Doktornő! Pár hete napi szinten rosszulléttel küzdök. Szédülés,de nem az a nem tudok megállni a lábamon típusú,homályos látás,mintha állandó szürkületben lennék. Sokszor elmerengek,nem ragad meg a fejemben semmi, ellenőrzöm...
        Üdvözlöm! Egy 19 éves lány vagyok, és észre vettem hogy kb 2-3 hónapja nagyon erős szédülés jön rám, ez van mikor folyamatosan több napon is előjön de csak egy pár másodpercig tart, van mikor egy nap többször is jelentkezik. Mikor ezt...
        Tisztelt Doktornő. Lenne egy számomra igen fontos kérdésem. Ritkán, de akkor elég sokáig fáj a fejem. Ez úgy néz ki hogy havonta 2-6 alkalommal szokott fájni a fejem de akkor még fájdalom csillapító hatására is csak sokára múlik el. Ehhez...
        Tisztelt Doktornő! A tüneteim egy magas lázzal járó vírusfertőzés után kezdődtek. (Gyerekkorom óta nem voltam lázas) A 3. nap már lázmentes volt, és ekkor éreztem, hogy zsibbad a kezem (könyöktől lefelé), és a lábam (térdtől lefelé)....
        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy előfordul mikor fáj az ujjbegyem. Ilyenkor égető, meleg érzés van és érzékeny ha hozzányúlok valamihez. Leginkább a hüvely ujjam végén szokott előfordulni, de volt olyan hogy éjjel...
        Tisztelt Doktornő! Tüneteim jópár hete kezdődtek és elég változatosak. Megpróbálom sorban leírni: kb. két hónapja: Edzésen (harcművészet) hirtelen szúrást éreztem szívtájékon, megszédültem, leizzadtam, de az edzést...
        Tisztelt Doktornő! Fül(fej)zúgással mentem el fül-orr gégészetre, miután nem találták az okát beutaltak egy agyi CT-re, kisagy-hid szöglet tumort keresve. A CT lelet eredménye: A külső és belső liquorterek szabályos tágasságúak. A...
        Tisztelt Doktornő ! Nemrégen elhagytam az antidepresszáns /Olwexya/ gyógyszerem,ami komoly elvonási tüneteket okozott.Most a Depakine chrono gyógyszeremet szeretném elhagyni,mert eléggé aluszékony,tompa vagyok. /Az Olwexya elhagyása után javult...
        Tisztelt Dr nő! Kislányomnál 2 alkalommal fordult eddig elő olyan merev görcsös állapot mely mindig valami hatására történt pl leesett az ágyról, székről.Megijedt. Amikor ez a merevség kialakult olyankor a teste megfeszűlt szemei nyitva...