• Kellene orvoshoz fordulnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        24 éves vagyok.Idén végeztem az egyetemen azóta nincs munkám.augusztusban elkezdett fájni a fülem utánna az arcom, de semmi komolyat nem találtak a fül orr gégészeten.Pár hete ismét visszajött a fájás, de már enyhe nyomást is éreztem a jobb oldali halántékomon.Visszamentem az orvoshoz de nem találtak semmit. Azóta enyhült a fájdalom, de pár napja, alkezdett fájni a tarkóm, erősen recsegő hangot hallok, és éjszaka fáj a fekvés.a fülem és a szemem környékén s érzek enyhe fájdalmat és szédülést amióta a tarkómon.Ezzel ismét elmenjek az orvoshoz vagy próbáljak többet mozogni és masszőrhöz eljárni? Én próbálom minél jobban elkerülni a gyógyszerek használatát és természetes úton próbálnék magamon segíteni( étkezés, gyógynövények, teák). És nem tudom, hogy van-e köze ahhoz hogy már több mint 3 hónapja itthon kell lennem!Ebbe néha úgy érzem bele fogok bolondulni, nagyon nehezen viselem, többször rám tör a sírás. Magamban kellene először rendet raknom?vagy ismét elmenjek az orvoshoz? Köszönettel:Dia

        WEBBeteg szakértő válasza a arcidegzsába témában

        Kedves Dia!
         
        Panaszai lehetnek nyaki gerinc eredetűek, lehet úgynevezett arcidegzsába, de pszichés eredetűek is lehetnek. Sok kérdést kellene még célzottan feltenni Önnek a tünetekkel kapcsolatban, hogy pontosabbat lehessen mondani. Ha vannak jelenleg panaszai, keressen fel egy ideggyógyászati rendelést, ha ott nem találnak arcidegzsábára vagy nyaki eredetű fejfájásra illetve egyéb szervi betegségre  utaló eltérést, akkor érdemes lenne pszichiátriai szakrendelést felkeresni vagy legalább egy pszichológust és ott tanácsot kérni.
         
        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         

        Kedves Kérdező!
         
        Az újfajta élethelyzetnek - a fokozott stressznek - valószínűleg köze lehet panaszai kialakulásához. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy le szeretném Önt beszélni arról, hogy orvoshoz forduljon. Panaszainak okát (igen is) ki kell vizsgáltatnia, a "rendrakás" közben is folytatódhat. Fel a fejjel, bízzon a jövőben, hiszen ha keres munkát, akkor előbb-utóbb biztosan lesz hol dolgoznia. Először is irány a fül-orr-gégészeti, majd a neurológiai (ideggyógyászati) szakrendelő!
         
        Üdvözlettel:


        Dr. Lengyel Csongor

        fül-orr-gégész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-24 18:01:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: