• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon sokat fáj a fejem, sokszor türhetetlenül,mely a homlokom és a alántékomnál kezdődik,majd lehúzódik a tarkótájára.De van ugy,hogy csak félodalt fáj azegész fejem.Divascán,Contramál 100 mg,Algopyrin és Paracetamol eggyütes szedésére sem szünik meg.Már voltam egy pár éve koponya CT-n,mely negativ eredményt mutatott.Az idegyógyász Sibeliumot és Medazepam Q-t irt fel,akkor szünt is a fejfájásom, de mostanában már erre sem reagál.Időközönként jelentkezik,mely 1-2 hónapig is eltart.

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nagy valószínűséggel, bár a leírt tünetek hiányosak, migraine-es fejfájásai vannak. Arra jellemző a féloldali, lüktető, görcsös fejfájás hányingerrel, hányással, az erősebb hang illetve fény kerülésével. Kétféle kezelési mód van rá. Az egyik az akut rohamoldás, melyre többféle szer alkalmas. Nagy dózisú paracetamol, aspirin, vagy ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítók minél hamarabb a fejfájás kezdetétől számítva alkalmazva jó hatásúak. Emellett már vannak hamar ható speciális szerek forgalomban, úgynevezett triptánok, melyekre a javaslatot ideggyógyász szakorvos adhat. Az alvás sötét, csendes szobában szintén megszüntetheti a fejfájást.  Akut rohamoldást szoktunk javasolni, ha a rohamok ritkán jelentkeznek. Ha heti rendszerességgel jelentkeznek, úgynevezett megelőző terápia alkalmazása is szóbajöhet, melyre szintén többféle gyógyszer van forgalomban. Javaslom, hogy keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol a megfelelő terápiát megbeszélheti.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-18 16:03:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: