• Baleset, bal láb zsibbad

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! 1 hónapja volt balesetem, mely során agyrázkódás és eszméletvesztés történt. Bal fülem zúg, hallásvizsgálat szerint jól hallok, de normál környezetben rosszabbúl hallok vele. Bal nyaki biccentő izom megrándult, mely azóta folyamatosan javul. A testem bal oldalán (derék felett kb:10cm-től, talpamig) zsibbad, hideget, meleget nem érzek. Olyan mintha félig érzéstelenítve lenne. Mozgás gondok nincsenek. Gerincnek sérülése elvileg nem volt, nem is fáj sehol. Mi okozhatja a problémát, Várható-e javulás, ha igen mennyi idő, mivel segíthetem elő? Van TENS készülékem esetleg gyorsíthatja-e a gyógyulást? Ha használható szeretném tudni melyik csigolyánál lehet probléma?

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagzsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        A hallásvizsgálat során megállapított normális hallást Ön azért nem érzi teljesenek, mert valószínű, hogy a fülzúgás zavarja. A bal oldal zsibbadása gerinc eredtenűnek tűnik az elmondása alapján és kb. a V-VI háti gerinc magasságában lehetett  valamilyen fokú sérülése a baleset során. Így nehéz magáról a betegségről és a várható  javulásról nyilatkozni, ahhoz az Ön fizikális vizsgálata és náhány egyéb vizsgálat pl. gerinc MR,  ENG (elektroneurographia, mellyel az idegek működését vizsgálják),  SEP (szomatoszenzoros kiváltott válasz, mellyel az idegek ingerlése során kapott központi idegrendszeri válaszokat vizsgálják)  is szükséges lehet. Keressen fel egy idegyógyászati rendelést, ahol pontos választ kaphat a kérdéseire.

        Üvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 23:47:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: