• Epilepsziás roham

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor (nő) Kérdésem volna fiam 18-éves 8-éve epilepsziás. Mostanában spontán felkiált, egy pillanatra majd megmerevedik. Van úgy hogy, nagyrohammá alakul de nem mindig. Ez is rohamnak minősül? Mi okozhatja. Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel Turi Rudolf.

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Rudolf!

        A leírtak is megfelelhetnek egy-egy epilepsziás rosszullétnek, melyek oka ugyanaz lehet, mint a "nagyrohamoké". Ha már 8 éve epilepsziás biztosan gondozzák egy epilepszia szakrendelésen, és készült számos vizsgálata (EEG, Koponya MR). Ezek ismeretében a gondozó orvos választ tud adni Önnek az epilepszia okára, feltéve, ha van kimutatható elváltozás, ami nem minden esetben ismert. Orvosuk pontosan ismeri azt az epilepszia szindrómát, mely az Ön fiának is van. Keressék fel, mondják el az újfajta rohamokat és beszéljék meg a további teendőt.  Ha nem biztosak a roham természetében és elég gyakran jelentkezik, akkor érdemes VIDEO EEG monitorizálást csinálni (egyszerre készített EEG és VIDEO felvétel), vagy Ön által felvenni egy-egy ilyen "kisrohamot", hogy a kezelőorvos is láthassa, és el tudja dönteni, ténylegesen epilepsziás természetű rohamról van szó.

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 23:45:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: