• Hogyan kezelhető a comb fájdalom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy kb másfél éve fájdalmat érzek a combom külső részében. Eleinte csak időnként jelentkezett a fájdalom, de kb. 1-másfél hónapja folyamatosan fáj. Éjszakánként nem tudok aludni, olyan erős a fájdalom. Olyan érzés, mintha összehúzódna valami. Voltam vele ortopéd orvosnál, csináltak röntgent, ultrahangot, derék és gerinc MR vizsgálatot, de nem találtak semmit és azt mondták, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, de mára néha elviselhetetlen már a fájdalom. 23 éves vagyok és szeretnék valami megoldást találni erre. Próbáltam tornáztatni, masszíroztatni, izomlazító krémmel kenni, hátha használ, de semmi javulás nem történt. A kérdésem az lenne, hogy Ön mit javasol és milyen orvoshoz forduljak.

        WEBBeteg szakértő válasza a combfájás témában

        A leírtak alapján elsősorban a comb oldalsó felszínét ellátó ideg sérülésére, károsodására gondolnék (meralgia paraesthetica). Ez leggyakrabban a cukorbetegség idegszövődményeként lép fel, de nem ritkán az idegszál nyomási sérülése okozza. Kialakulása hátterében súlyváltozás is állhat. Az idegsérülésekre jellemző, hogy a hagyományos fájdalomcsillapítókra kevésbé reagálnak, inkább bizonyos antidepresszáns illetve epilepszia elleni szereknek van jó hatása. Természetesen amit leírtam csak egy lehetőség, vizsgálat nélkül  biztosat állítani lehetetlen. Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy fájdalom szakrendelést, ahol át tudják vizsgálni, illetve a kezelést meg tudják kezdeni.

        Tisztelettel: Dr. Siró Péter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-06 17:02:52; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: