• Meniere betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr kérdésem akövetekező néhány hónapja kezdődött szédüléssel majd elmentem orvoshoz elküldtek neurológushoz onnan mr-re ami kimutatott JO frontális túlsúlyú néhány mm-es T2 jelintenzív eltéréseket majd SM kizárására lumbalpunctio,liquorvétel történt. az orvosom szerint meniere betegségem van de biztosat csak az eredmény után tudok kb 4hét,de én kicsit olvasgattam és a meniere-nél a mély hangokat hallod kevésbé én pedig pont a magasakat .a tünetek valóban a meniere utalnak (szédülés,hányás) betaserc szedek rá .KÉRDÉS mi a véleménye és ha valóban meniere akkor mi a megoldás.

        WEBBeteg szakértő válasza a meniere betegség témában

        Kedves Kérdező!

        A Meniere betegség és a centralis "agyi" eredetű szédülés a beteg vizsgálatával elkülöníthető.  Valószínű, hogy Önnél felmerült a centralis eredet, ha koponya MR vizsgálatot kértek. Meniere szindróma esetén a tünetek alapján a betegség diagnosztizálható. Meniere betegség esetén amit tenni lehet, az a betahistin származékok pl. az Ön által szedett Betaserc szedése a rohamok közötti időszakban. Rohamok esetén hányáscsillapítás, értágító infúziók adása. Várja meg a vizsgálatok eredményét. Amennyiben SM nem igazolódik, fül-orr-gégészeti ambulancián részletes felvilágosítást kaphat a Meniere szindrómáról.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 10:10:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Időnként előforduló szédülés és bizonytalanság érzése miatt, a negatív neurológiai vizsgálatot követően kontrasztanyagos CT vizsgálatot végeztek. CT leletemen a következő szerepel: Athropia cerebri et cerebelli...
        Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal ( erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként csuklótájon nagyon lezsibbadt, fájt, égett. De teljes kéz zsibbadt. Kézsebész ENG vizsgálatra...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám az elmúlt 3 hónapban rengeteget fogyott, végül lelassult a beszéde és zavarodott lett. Minden tiltakozásom ellenére a pszichiátriára vették föl belgyógyászat helyett, július 15-én. Antipszichotikumokkal...