• Meniere betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr kérdésem akövetekező néhány hónapja kezdődött szédüléssel majd elmentem orvoshoz elküldtek neurológushoz onnan mr-re ami kimutatott JO frontális túlsúlyú néhány mm-es T2 jelintenzív eltéréseket majd SM kizárására lumbalpunctio,liquorvétel történt. az orvosom szerint meniere betegségem van de biztosat csak az eredmény után tudok kb 4hét,de én kicsit olvasgattam és a meniere-nél a mély hangokat hallod kevésbé én pedig pont a magasakat .a tünetek valóban a meniere utalnak (szédülés,hányás) betaserc szedek rá .KÉRDÉS mi a véleménye és ha valóban meniere akkor mi a megoldás.

        WEBBeteg szakértő válasza a meniere betegség témában

        Kedves Kérdező!

        A Meniere betegség és a centralis "agyi" eredetű szédülés a beteg vizsgálatával elkülöníthető.  Valószínű, hogy Önnél felmerült a centralis eredet, ha koponya MR vizsgálatot kértek. Meniere szindróma esetén a tünetek alapján a betegség diagnosztizálható. Meniere betegség esetén amit tenni lehet, az a betahistin származékok pl. az Ön által szedett Betaserc szedése a rohamok közötti időszakban. Rohamok esetén hányáscsillapítás, értágító infúziók adása. Várja meg a vizsgálatok eredményét. Amennyiben SM nem igazolódik, fül-orr-gégészeti ambulancián részletes felvilágosítást kaphat a Meniere szindrómáról.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-26 10:10:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:05

        Tudjon meg többet: meniere betegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A következő véleményt írták az MRI vizsgálatom eredményeként: Polydiscopathia et spondylarthrosis cervicalis. Stenosis foraminalis C. II.-III. l.s. (spondylarthrothicus eredetű). Protrusio centralis et posterolateralis C....
        Tisztelt Doktornő! 3 évvel ezelőtt nyaki gerincsérvet (CV-VI) állapítottak meg nálam (jobb oldali túlsúllyal, gyöki érintettséggel), illetve a CIV-VI-ig körülírt centrális kiboltosulást. Akkor nagyon erős fájdalmaim voltak, főleg mindkét...
        Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen az alábbi leletet kiértékelni és értelmezni számomra. A leírtak alapján milyen súlyos a betegségem? "Szakvélemény" Koponya MR vizsgálata. T1 se és sagittalis, T2 tse transversalis, Flair coronalis síkú...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 31 éves férfi vagyok (185cm, 110kg), lassan 3 hónapja folyamatos szédelgés (nem forgó jellegű) bizonytalanság-érzés (legrosszabb séta közben), fülzúgás, erős fáradtság, estére szemfáradás (monitor nézése...
        Tisztelt Doktornő! 4 éves korom óta epilepsziás beteg vagyok, és december közepén volt egy nagy rohamom is. Ez miatt januárban kórházba is kerültem, ahol egy CT vizsgálat után meningeomát észlektek. A CT vizsgálatát leírom:A külső és a...
        Üdvözlöm! A következő dilemma miatt terveztem endokrinológushoz fordulni. Hét éve benigus formában zajló Szklerózis Multiplexem kordában tartásának érdekében szoktam szedni Milgamma N, vagy Neuromultivit EP gyógyszert szedni, amelyek B1, B6,...
        Tisztelt Doktor nő! Nagyon félek a betegségektől, szinte már rettegek. Beképzeltem már magamnak mellrákot, pajzsmirigyrákot..... Most kb. egy fél éve rettegek az agydaganattól. Szerdán történt, írtam egy levelet és akkor történt, hogy pár...
        Kedves Doktornő Pár hete kezdődött az egész. A bal fülemnél éreztem fájdalmat,ami át sugárzott az egész arcom bal részére. Elmentem orvoshoz, ott azt mondták fülgyulladás, biztos huzatot kaptam...írtak rá gyógyszert. De a fájdalom csak...
        Tisztelt Doktornő! 03.19-én elkezdett bizseregni a szám illetve a nyelvem hegye. 03.21-én a sarkantyúmra kaptam Kenalog injekciót, ami után a bizsergés elmúlt. Majd 03.26-án ismét elkezdett bizseregni a szám és a nyelvem hegye. Erre azóta...
        Tisztelt Doktornő! Erős ,inkább jobb oldali ,nyomó, feszítő fejfájásom miatt küldött a neurológus MR-vizsgálatra .A vizsgálat eredménye :-A bal arteria vertebralis a nyúltvelőn enyhe impressziót okoz.2015 .03.06-án nyaki gerincsérv...