• Gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt orvosok!sm beteg vagyok, betaferon kezeles alatt vagyok es azt szeretnem meg tudni hogy milyen gyogyszereket hasznalhatok? peldaul hat gerincre es nyak spondilozisra a Movalis lehet-e, hasznalhatom-e a Lecitint vagy a Bilobat es meg milyen reumatikus fejdalom csillapitot hasznalhatok?influenza elleni vedooltast be kell-e adatnom mivel aszthmas is vagyok, vagy a Betaferonnal egyidoben lehet-e alkalmazni? nagyon szepen koszonom a valaszukat!surgos lenne.

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multipex témában

        Kedves Kérdező!

        A Betaferon mellett használhatók az úgynevezett nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek pl. Diclofenac, Voltaren, Aflamin, Movalis, Cataflam, de egyéb fájdalomcsillapítók is pl. Panadol, Algopyrin. A Lecitin és Biloba esetén nincsenek  tanulmányok a Betaferonnal való együttadásukat illetően. Ezek a szerek az immunrendszerre nem vagy csak igen kevéssé hatnak, ezért megpróbálhatók. Az influenza elleni védőoltás SM beteg esetében ajánlott, mivel az esetleges infectio shubot válthat ki. Betaferon mellet is beadható.

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-24 14:46:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: