• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktornő! Tudom már volt ilyen jellegű kérdés,én egy kicsit bővebben fejezném ki magam. 28 éves lány vagyok,állómunkát végzek.Egy hete úgy vettem észre, hogy egyre jobban fáj a derekam és a gerincem, szúró érzés van benne mindenhol. Ezzel együtt folyamatosan zsibbad a bal kezem és az egész bal karom, és a bal lábam is. Tornázni sajnos nem tornázok, most akarok majd elkezdeni edzőterembe járni, de sokszor van ugy, hogy le kell feküdnöm annyira elzsibbadok, És ez már egy hete igy megy, nem csak egyszer kétszer egy nap, hanem szinte folyamatosan, kisebb megszakításokkal érzem a zsibbadást. Kérem segítsen nekem, mi lehet ennek az oka? Várom mielőbbi válaszát. tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai összefüggésben lehetnek a munkája során felvett helytelen tartással, a gerincre nehezedő egyoldalú terheléssel. A gerinc melletti izomzat megerősítésével ezek a panaszok megszünhetnek.  Féloldali zsibbadás azonban  komolyabb idegrendszeri betegség tünete is lehet. Ahhoz, hogy ennek lehetőségét kizárják, érdemes lenne felkeresnie egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a panaszai és a vizsgálata során tapasztalt tünetek alapján az ideggyógyász elindíthatja a kivizsgálást, illetve  a megfelelő terápiát.

        Üdvözlettel Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-24 14:20:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: