• Perifériás neuropátia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /Úr/ Jelenleg Cervicobrachialis syndromával kezelnek. De a helyi újságban megjelent neuropátiával foglalkozó cikk után leírt tünetekben saját fájdalmaimra ismertem. Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a tünetekkel milyen orvoshoz fordulhatnék, mert voltam reumatológusnál, balesetsebésznél, orthopédián és idegsebésznél. Azt tudni kell, hogy a nyaki csigolyák magassága, jelmenete normális. A nyaki lordosis elsimult. A C.III-IV.-V. porkorongok dehydráltak. A C. III. és CV mivókban medialisan a porckorong hátradomborodik. A C IV. nivoban medialisan protrusio van, mely a myelont megközeliti. A cranispinalis átmenet szabályos. A Myelon jelmenete normális. Sérv nem látható. Ezek alapján állapították meg Cervicobrachialis syndromát. De az én fájdalmaim ingadozóak nem úgy mint egy sér esetén, mert volt már 2 db sérvem az L IV. és L V.-ös csigolyákon, 1995. és 1996-ban. Jobb lapockám és a gerincem között indulnak ki az erős fájdalmak a nyak, váll, kezem és kézfejem felé. A gerinc és a lapocka közt egy pont már több éve viszket ez a terület érzéketlenebb, mint más terület. Eddig nem foglalkoztam vele, mert nem fájt, de négy hónapja erősebb fájdalmak is követik. Fájdalmakat bizsergés, viszketés, izomégető fájdalma és kézfej gyengesége, zsiborsága előzi meg. A kézfej érzést eddig nem tudtam meghatározni, de a leírtak alapján tényleg olyan mintha vékony kesztyű lenne rajtam. Nyaki, váll és kézfájdalmakkal és izületi ropogással, pattogással, ami még tart fordultam először orvoshoz. Röviden a panaszaimat így tudnám leírni, de lehet néhány apró jel, vagy betegség, ami a tüneteket produkálhatja, amit nem veszek észre. Szívritmuszavar, ami régebben volt. Mostanában kétszer fordult elő velem a szapora szívverés. Édesanyám cukorbeteg, két lánytestvére, és a nagymamám is az volt. A kérdésre visszatérve, hogy perifériás neuropátiám, vagy tényleg cervicobrachialis syndromám. mostanában kétszer fordult elő velem a szapora szívverés. Édesanyám cukorbeteg, két lánytestvére, és a nagymamám is az volt. A kérdésre visszatérve, hogy perifériás neuropátiám, vagy tényleg cervicobrachialis syndromám. Jelenleg gyógytornára, fizikoterápiára járok, és a szombathelyi Fájdalom ambulancia Tegretol CR 200 2x1, Dg. Millgamma 4x1, Tabl. Mydeton 2x1 és Voltaren tabletta szedését írta elő. Tüneteim ezek után sem javulnak. Várom válaszát! Köszönettel: Lórencs József

        WEBBeteg szakértő válasza a perifériás idegszakrendelés témában

        Kedves József!

        Számos tünetet leírt, de ezek alapján így nem lehet eldönteni, hogy pontosan milyen típusú betegségről is van szó. Panaszaival Ideggyógyászati Szakrendelést, ezen belül is perifériás idegszakrendelést kellene felkeresnie. Célzott műszeres vizsgálattal ENG (electroneurographia), SEP (somatosenosoros kiváltott válasz) segítségével el lehet különíteni panaszainak centralis (központi) azaz cervicalis vagy perifériás (a test középvonalától távolabb eső) azaz neuropathias eredetét. Ezt követően a megfelelő gyógyszeres kezeléssel panaszai mérséklődhetnek.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-22 20:36:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: