• Nőhet-e az agyi cysta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2002-ben állapitották meg, hogy subarachnoidealis agyi cystam van. Fontalisan, jobb oldalt. Akkor minden évben MR vizsgálatra kellett járnom. Az utóbbi két évben nem tartották orvosaim fontosnak, hogy MR vizsgálatra menjek. Az erdmányek azt mutatták, hogy nem nőtt, és a helyét sem változtatta. Sajnos egy hónapja iszonyú fejfájásaim vannak, amit követ hányinger is. Erős fájdalomcsillapitók sem használnak. Attól tartok, hogy esedékes lenne egy MR vizsgálat. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint történhetett-e valami változás, azaz elképzelhető-e, hogy az agyi cysta nőtt. Előre is köszönöm válaszát, amit nagyon várok. Tisztelettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a agyi ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        Az arachnoidealis cysta jelenlétére általában mellékleletként derül fény, egyéb okból elvégzett koponya CT vagy MR vizsgálat kapcsán. Ritkán okoz tüneteket. A leggyakoribb tünet amit okoz, a fejfájás.

        Ha 1-2 egymást követő évben elvégzett vizsgálat alapján a cysta mérete nem változik, akkor ismételt koponya  MR vizsgálatra csak olyan panaszok jelentkezése esetén szokott sor kerülni, amely összefüggésbe hozható a cysta növekedésével. Az Ön által leírt hányingerrel kísért fejfájás esetén érdemes kezelőorvosát felkeresni és vele megbeszélni egy újabb koponya MR vizsgálat lehetőségét.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-22 20:52:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 11:41

        Tudjon meg többet: agyi ciszta
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Édesanyám kb. 4 éve Parkinson kóros beteg. A tipikus tünetek közül nála csak a lábrángatózás van jelen. Az állapota sajnos rohamosan romlik. A gyógyszerekre nem jól reagál. Egy állandó gyógyszere van a Ralnea, azonban a kiegészítő...
        Tisztelt Doktornő! A közeljövőben egy munkakör betöltéséhez szükséges alkalamassági vizsgálaton kell részt vennem, ahol a vizsgálatok között szerepel a szervi idegrendszeri vizsgálat is. Érdeklődnék, hogy hogyan történik ez a vizsgálat...
        Tisztelt Doktornő! CT felvételen Mindkét oldalon a kamrasikban parietalisan vaskos aberráns érképlet ábrázolódik.Valamint a Véleményhez Vénás angioma van írva. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, Enikő
        Tisztelt Doktornő! 2016.április 7.én a bal szememen pillanatnyi látáskimaradás volt. Ennek kapcsán vizsgált , szemész , kardiológus és neurológus aki MR vizsgálatra küldött. A lelet a következő: A corona radiataban mindkét oldalon...
        az lenne még a kérdésem hogy, vajon ez mikor fog be következni, hogy meg nyugszom mennyi időnek kell eltelnie. ÉS még az lenne a kérdésem hogy javasol-e szedni rá valamit a házi orvosom frontint írt fel.
        Tisztelt Doktornő! kb 6 hete fura fej és fogfájásra (inkább fogínyzsibbadásra) figyeltem fel, ami egész nap velem volt. A fejfájás hátulról az öreglyuktól indult, és diffúzan az egész fogsoromba zsibbadó, túlérzékenységet okozott. Azt...
        szép napot!! Az problémám hogy alvászavarban küszködök egy pár napja . ez élőt nem volt problémám az alvással . tünetek mikor le teszem a fejemet jön a mély alvás de utána azonnal fel kellek rá és ez megy egész reggelig. és mikor nagy...
        Tisztelt Doktornő! Azért írok Önnek, mert a családunkban sajnos történt egy tragédia, nagybátyjám 39 éves korában elhunyt. A boncoláson kiderült, hogy veleszületett értágulat volt a fejében, ami megrepedt. Voltam egy ct vizsgálaton, ennek...
        Krónikus herefájdalmat érzek 2015.októbere óta. Ing betűrése közben, felülről középső újjal megböktem véletlenül a bal herém tetejét. Erős szúró, hirtelen fájdalmat éreztem, de gondoltam elmúlik hamarosan. Sajnos nem így lett és...
        Több évvel ezelőtt jelentkezett, miután lapos, teljesen vékony talpú papucsban jártam egész nyáron, mindkét lábamon azonos, a középső lábujj elzsibbadásával.Előtte már évek óta volt a bal lábamon bütyök, ami soha nem fájt, nem volt...
        Kedves Doktornő! Lenti eredményt kaptam ma az MRI vizsgálatom után. Mivel csak jövő héten megyek vissza kontrollra így nagyon hálás lennék ha segítene értelmezni a leletet, mert eléggé ideges vagyok miatta: Sagitalis T1,...
        Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy az emlékezet, a fantázia beszűkülésének és az álmatlanságnak, Memóriapanaszok (ezt így együttesen) van e valami rendellenes neurológiai háttere? Most annyit még tudnia kell, hogy én 18 éves...
        Kedves Dr.Nő! Korábbiakban már írtam Önnek, amikor gyermekek magzati korban volt. Amikor megszületett, uh. csináltak, és hazaengedtek bennünket, úgy hogy kezünkbe adták a zárójelentés, hogy 2 hónap múlva kontroll. UH.:Közepes fokú...
        A férjemnek volt gerinc MR-je! Nem tudjuk mit jelent a lelet, és hogy mi a további teendő? 34924 Gerinc MR vizsgálata natív gerinc Szakvélemény: Lumbalis gerinc MR vizsgálat: T1 tse, T2 tse és T2 fs tse sagittalis,...
        Tisztelt Doktor Nő! Édesanyám (82éves) 2016.05.08-án lett rosszul.Kihívták hozzá az ügyeletet. Az ügyeletes értesítette a mentősöket, akik sajnos rá 2 órára jöttek ki. Bevitték a kórházba onnan átszállították stroke központba....
        Tiszteletem! A keze/im zsibbadása miatt lettem elküldve röntgenre,de olyan sokára kaptam a neurológiára időpontot,hogy nem bírom kivárni,mert aggódom a dolog miatt. A lelet: A nyaki gerinc kétirányú felvétele:számottevő oldalirányú...
        Tisztelt Doktornő! Kétségbeesve fordulok Önhöz! Kislányom 2014 október 30.án császármetszéssel született.3900 g mal 50 cm -el.10/10 Apgarral. 39 éves voltam mikor született 3 dik gyermekem.terhesség alatt kozepes magasvérnyomás...
        Tisztelt dr nő! 3-4 hónapja ha nem több szédülök. voltam már többször ez évben vérvételen, koponya ct stb Minden eredmény jó lett! hát nemtudom mit tegyek mert ezek ellenére a tünetek megvannak. eggyensúlyzavar érzet ,még e mellett azt...
        Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! A közelmúltban gerinc fájdalmam, illetve gerinc melletti érzék külömbség miatt gerinc MRI-t végeztek rajtam. A gerincemen árnyék volt látható, ami miatt az ideggyógyász koponya MRI-re utalt demyelizácio...
        Kedves Doktornő! Erős(katasztrofális) szintű Tinnitus-om kapcsán kérném szépen a lelet értékelését és még fontosabb az esetleges gyógymód, szakirány, kórház, orvos ajánlását. Egy sportoló, fiatalos ember vagyok, de ez megőrjít. Én...