• Nőhet-e az agyi cysta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2002-ben állapitották meg, hogy subarachnoidealis agyi cystam van. Fontalisan, jobb oldalt. Akkor minden évben MR vizsgálatra kellett járnom. Az utóbbi két évben nem tartották orvosaim fontosnak, hogy MR vizsgálatra menjek. Az erdmányek azt mutatták, hogy nem nőtt, és a helyét sem változtatta. Sajnos egy hónapja iszonyú fejfájásaim vannak, amit követ hányinger is. Erős fájdalomcsillapitók sem használnak. Attól tartok, hogy esedékes lenne egy MR vizsgálat. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint történhetett-e valami változás, azaz elképzelhető-e, hogy az agyi cysta nőtt. Előre is köszönöm válaszát, amit nagyon várok. Tisztelettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a agyi ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        Az arachnoidealis cysta jelenlétére általában mellékleletként derül fény, egyéb okból elvégzett koponya CT vagy MR vizsgálat kapcsán. Ritkán okoz tüneteket. A leggyakoribb tünet amit okoz, a fejfájás.

        Ha 1-2 egymást követő évben elvégzett vizsgálat alapján a cysta mérete nem változik, akkor ismételt koponya  MR vizsgálatra csak olyan panaszok jelentkezése esetén szokott sor kerülni, amely összefüggésbe hozható a cysta növekedésével. Az Ön által leírt hányingerrel kísért fejfájás esetén érdemes kezelőorvosát felkeresni és vele megbeszélni egy újabb koponya MR vizsgálat lehetőségét.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-22 20:52:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 11:41

        Tudjon meg többet: agyi ciszta
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Április végén voltam koponya MR-en, mert folyamatos nyomó érzés után bebeszéltem magamnak hogy agydaganatom van! Teljesen jó lett az eredmény! Most 4 hónap elteltével olyan szagot érzek, amit senki más rajtam kívűl, ezért...
        Tisztelt Doktornő! Pár hete lüktetést, szorítást tapasztalok hátul, bal oldalon a fejemen, ami általában fájdalmatlan. Ezt émelygés, hasi görcsök kísérik. A kérdésem az, hogy ez lehet-e agyi aneurysma, angioma? Április végén készült...
        Kedves Doktornő/Úr! Nem rég jártam a neurológusomnál,mert 2 hónapja váltottunk zonegranra depakineról (ami mellett semmi bajom nem volt, csak feltételezték, hogy a PCO-m tőle lehet). Olyan 2 hete már elviselhetetlenül rosszul lettem a zonegran...
        Tisztelt Doktornő, 31 éves nő vagyok, nagypapám ALS betegségben halt meg 5 évvel ezelőtt 77 éves korában. Azóta fél ettől az egész család. De én legjobban. 3 hónappal ezelőtt kb. két hétig arra ébredtem, hogy jobb kezemen 3-as 4-es ujjaim...
        Tisztelt Doktornő! Két héttel ezelőtt a az SBO-ra kerültem kiszáradás gyanújával, ugyanis egy virális fertőzés meglehetősen legyengített. Ott neurológus is megvizsgált, hiszen diagnózisa szerint panaszaimat egy migrénes roham kísérte -...
        Kedves Doktornő! Már régóta diagnosztizáltak nálam nyaki gerincproblémákat, protrusiót, szűkületet és kopást.Szinte állandóan merevek a nyakizmaim, a váll-és hátizmaim is, nagyon nagy fájdalmakkal élek, meszes rögök képződtek a...
        Tisztelt Doktornő! Nagyon szégyellem magam és rettenetesen bűntudatom van. Tegnap este a 3 hetes gyermekemet a karomban bölcsőzartásban vízszintesen tartva pár másodpercre megráztam. Sajnos egy pillanatra elveszítettem a türelmemet mert semmivel...
        Tisztelt Doktor Nő! Egy nagyon kedves barátom problémájával fordulok Önhöz,aki 1 hónapja a Zalaegerszegi Kórház neurológiai osztályán fekszik,és még mindig nem sikerült diagnoszizálni a betegségét.Panaszai kb.1 hónapja kezdődtek a 42...
        Tisztelt Doktornő! Panaszaim ma reggel jelentkeztek felkelés után és azóta is tartanak. Fő tünetem, hogy lehajláskor nagyon elkezdek szédülni. Alaphelyzetben is (állva, ülve) kissé szédülök, feszülést érzek tarkótájon és a lapockáim...
        Hétfőn mentőt hívtak hozzám. Képtelen voltam járni, de azt is többször meggondoltam, hogy a karomat mozdítsam-e. Bal oldalon kezdődött, féloldali, erősen fokozódó nyomásérzéssel. Amikor rám talált az ismerősöm, nem volt már tiszta a...
        Kedves Doktornő! Az alábbiakban csatolt MRI kép alapján, gyanakodhatok-e esetlegesen izom spazmus általi nyaki artéria vertebrális kompresszióra? http://kepfeltoltes.hu/150814/gondlehet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tüneteim: Több éve: Fáradtság,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy jó ideje van egy problémám. Időnként enyhe szédülés jelentkezik nálam ülve vagy állva, ami viszont 1-2 perc fekvés után teljesen elmúlik. Ez nagyon kicsit erősödhet, ha például olvasok valamit és hirtelen...
        Jó estét! Három éve Szklerózis Multiplex beteg vagyok (gyógyszert szedek rá).Együtt voltam egy nővel és sajnos elkaptam valami gombás fertőzést. A bőrgyógyász felírt nekem gyógyszert amire azt mondta kérdezzem meg az SM orvosomat hogy...
        Tisztelt Doktor nő ! J.Gergely vagyok és függetlenül lenne pár kérdésem önökhöz. Nem rég kórházba kerültem mert a munkahelyemen epilepsziás rohamom volt a következő 4 nap rohamom meg ismétlődőt. és ezután gyógyszert beállítottak...
        Kedves doktornő, 44 éves férfi vagyok és nekem is gondok vannak az erekcióval, de már egész kisgyermek korom óta. Nemrég voltam MRI vizsgálaton (az urológiáról küldtek a neurológiára és ők utaltak be) - mivel folyon valami fájdalom...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal fordulok Önhöz: Körülbelül 2-3 éve tartó disequilibrium (egyensúlytartási szédülés), kisebb nyelési nehézségek (nyálamat sokszor nehezen tudom lenyelni, ezért beszéd közben néha köpködök),...
        Kedves Doktornő! Nehéz lenne most teljesen leírnom minden előzményt, de egy jó ideje pánikbetegként, közepes epizódú depresszióval vagyok kezelés alatt korábban voltak paranoid, mániákus epizódjaim is. Családom előtörténetében van...
        A lumbalis gerinc szakaszról T1 T2 T3 Fs dixon sagittalis T2 coronalis valamint az L. 3.4.5.T1 axialis síkú felvételek készültek. Lelet: A lumbalis lordosis csökkent. A csigolyatestek magassága normális, a zárólemezek épek. A gerinccsatorna...
        Tisztelt Doktornő! Nagyon fáj a tarkóm, a nyakigerincem és a lapockám.A fejem is fáj és gyaktan szédülök. Zsibbad a karom, a gyürüs és a kisujjam is. Rosszullétek jönnek rám. Izomrángásaim vannak a mellkasomban, illetve a hátamon. Ez az...
        már egyéve szédülök magas a pulzusom,evés után szédülök frontjön szédülök,szedem a gyogyszereket de akkoris enyhén szédülök mi lehet a bajom? lefekvéskor mikor merülök bele az álomba öszerándulok nem kapok levegöt...