• Nőhet-e az agyi cysta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2002-ben állapitották meg, hogy subarachnoidealis agyi cystam van. Fontalisan, jobb oldalt. Akkor minden évben MR vizsgálatra kellett járnom. Az utóbbi két évben nem tartották orvosaim fontosnak, hogy MR vizsgálatra menjek. Az erdmányek azt mutatták, hogy nem nőtt, és a helyét sem változtatta. Sajnos egy hónapja iszonyú fejfájásaim vannak, amit követ hányinger is. Erős fájdalomcsillapitók sem használnak. Attól tartok, hogy esedékes lenne egy MR vizsgálat. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint történhetett-e valami változás, azaz elképzelhető-e, hogy az agyi cysta nőtt. Előre is köszönöm válaszát, amit nagyon várok. Tisztelettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a agyi ciszta témában

        Kedves Kérdező!

        Az arachnoidealis cysta jelenlétére általában mellékleletként derül fény, egyéb okból elvégzett koponya CT vagy MR vizsgálat kapcsán. Ritkán okoz tüneteket. A leggyakoribb tünet amit okoz, a fejfájás.

        Ha 1-2 egymást követő évben elvégzett vizsgálat alapján a cysta mérete nem változik, akkor ismételt koponya  MR vizsgálatra csak olyan panaszok jelentkezése esetén szokott sor kerülni, amely összefüggésbe hozható a cysta növekedésével. Az Ön által leírt hányingerrel kísért fejfájás esetén érdemes kezelőorvosát felkeresni és vele megbeszélni egy újabb koponya MR vizsgálat lehetőségét.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-22 20:52:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 11:41

        Tudjon meg többet: agyi ciszta

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Édesanyámmal szeretnénk repülőre ülni hogy láthassa unokáját.10 éve strokja volt.Azóta is sokat fáj a feje és zúg a füle.De amúgy teljes életet él,otthon sokat dolgozik, autóval sokat utazunk,rendszeresen sétál,...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, de valószínűl akkor nem egyértelműen fogalmaztam, volt egy kis mértékű vérzés. Már első körben a CT kimutatta. A kontroll angiográfiás vizsgálat azért készűlt 3 hónap múlva, hogy...
        Üdvözlöm! 2015 április 23-án subarachnoidealis vérsésem volt. Agyi katéteres és CT aneurizmát nem igazolt. Mivel a vérzésforrást nem találták meg, így 3 hónap múlva megismételték az angiográfiás vizsgálatot, mely ismét negatív lett....