• Mit lehet tenni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Feleségem 2007. december 26.-án lakásunkon balesetet szenvedett. Étel félrenyelése következtében kómába esett, amelyből két nap múlva tért magához úgy tűnt minden rendben van, de újabb két nap múlva teljesen lebénult és elvesztette látását. Hipoxiás agykárosodást állapítottak meg nála. Azóta segítséggel tud lépkedni nincs benne erő és nincs egyensúlyérzéke (nem tud egyedül megfordulni). Látása annyit javult, hogy alakokat lát de (fut a kép, vibrál). A bal kezével tud ugyan fogni de, sokszor nem tudja azt irányítani, és ismétlődően görcsbe rándul. A jobb keze használható ugyan de nem tud írni, telesen merev.(végtagok plasztikus bénulása). Azóta is kórházban van (mozgásszervi rehabilitáción), és tornán kívül gyógyszeres (REFLUXON, ASPIRIN PROTECT, CONCOR, VASILIP, CITAPRAM, RIVOTRIL, BACLOFEN, PK-HERZ, MILGAMMA, GERODORM) kezeléseket kap, de javulás nem nagyon látható. Kérem, adjon tanácsot, hogy mástípusú kezelés a tornán és a gyógyszeresen kívül létezik-e, ha igen hol és van-e esély javulására.

        WEBBeteg szakértő válasza a Hipoxyas agykárosodás témában

        Kedves Kérdező!
         
        A Felesége nagyon nagy utat tett meg már eddig is a javulás útján. Hypoxias agykárosodás után a legfontosabb a rehabilitáció. Gyógyszerekkel sajnos csak a kellemetlen izomgörcsöket, fájdalmat lehet mérsékelni, de az agy működését visszaállítani nem. Az izommerevség oldására javasolják az acupuncturas kezelést, de ennek a hatása is csak akkor tartós, ha rendszeresen végzik. A Felesége minden olyan gyógyszert megkap, ami jelen helyzetben szükséges, az Ön által leírtak alapján. A javulás fokát megjósolni sajnos nem lehet, de a reményt nem szabad feladni, a szervezet időnként csodákra képes.

         

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-17 08:32:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: