• Agyvízkeringési zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm az előző válaszát! Régebben nem volt semmi bajom, tehát pontos okát nem tudták eddig megmondani sehol. Voltam tegnap kontroll szemfenék vizsgálaton mely továbbra is papillaödémát mutat enyhe progressziót észleltek az előzőhöz képest. Vibráló foltokat látok elég gyakran most is. Korábban felmerült nálam egy olyan verzió is, melyben a IV.kamra nyílásának szűkületét feltételezték. A kérdésem az lenne még, hogy a IV.kamra nyílását is lehet valahogy tágítani vagy endoszkópozni? Előző műtét ugye a III.kamra fensztráció volt. Ebben az esetben feltétlenül a shuntre van szükség? Köszönöm a válaszát: Péter

        WEBBeteg szakértő válasza a shunt beültetés témában

        Kedves Péter!

        Tudomásom szerint a IV. kamra primer (meghatározott ok nélküli)  szűkülete esetén csak a shunt beültetése jöhet szóba. Ne féljen annyira a shunt műtéttől!  Számtalan kisgyermeknek ültetnek be shuntot az agykamra és a  hasüreg között, hogy normális fejlődésüket biztosítani tudják. A shunt beültetésének előnyei - ha mérlegelni kell őket -  nagyobbak, mint a shuntbeültetés során esetleg kialakuló szövődmények miatti hátrányok.

        Az Ön esetében is a koponyaűri nyomás csökkenése megszüntetné a tüneteket, amelyek nagy valószínűséggel még visszafordíthatók, és ez az életminőség javulásához vezetne.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 22:31:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: