• Jobb félni mint megijedni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok Doktor nő! Az utobbi hetekben azt vettem észre, hogy nagyon sokat zsibbad a kezem, nem akar "forogni" olyankor a nyelvem. Ezek a legváratlanabb pillanatokban tőrnek rám és egyre gyakrabban. ezek a tűnetek már régebben is jelentkeztek, de nem ilyen gyakorisággal. Voltam orvosnál magne b6, lucetamot kaptam. vagy ehhez hasonlo nevűt. kb. 3 hete azonban már néha meg-meg szédűlök, sokszor nyugalmi helyzetben /űlve/ nagyon mély levegőket kell vennem , mert ugy érzem hogy nem kapog levegőt. e mellé esténként, ha lefekszem elkezd nagyon hangosan dobogni a szivem mint amikor kopogunk az ajton. ez 5-10 mp-ig tart. Azt szeretném kérdezni, hogy forduljak- e orvoshoz vagy ez csak átmeneti? Köszönettel: Piri

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagzsibbadás témában

        Kedves Piri!


        Mindenképpen javaslom, hogy forduljon orvoshoz. A tünetek amiket felsorolt több betegség tünetei is lehetnek. Elsősorban szervi eredetű elváltozásokat kell kizárni pl. átmeneti agyi keringészavar, szívritmuszavar, pajzsmirigy-túlmöködés. Ezek a betegségek járhatnak az Ön által felsorolt tünetekkel. Emellett azonban nem lehet kizárni a lelki tényezőket sem. Pánik betegség, szorongásos zavar szintén okozhat hasonló tüneteket. Induljon el, és járjon utána a tünetei hátterében álló betegségnek.

        Tisztelettel:Dr Bessenyei Monika  neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 22:26:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: