• Fáj a lábfejem - Kihez forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Reggelente arra ébredek, hogy nagyon fáj a lábfejem belső, inkább felső részi oldala. Olyan érzés mintha az erek fájnának. Erős folyamatos fájás. Nem piros, nem dagadt, csak fáj. Amikor felkelek és járkálok elmúlik. Napközben semmi baj, csak éjjel illetve a reggeli ébredésnél. Érdeklődöm, lehet-e köze a gerincbántalmaimhoz?

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalom, láb, neurológia, vizsgálat témában

        Lábfájdalmát okozhatja gerincsérv, a gerincen kialakult kisízületi problémák,  illetve  polyneuropathia  is.  Az a tény, hogy "bejáratásra"  a panaszai javulnak az érszűkület ellen szól, ugyanis ha ez állna fenn, akkor fokozódnának a panaszok terhelésre. A polyneuropathia az idegrostok különböző okból bekövetkező károsodása, mely először általában az érző idegeket érinti és zsibbadást, fájdalmat okozhat. Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a tünetei és  fizikális vizsgálat  alapján  a megfelelő műszeres vizsgálatokat előírva - pl. gerinc CT, ENG (elektroneurographia), labor - a pontos okot meghatározhatják.

        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-27 20:39:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: