• Meniere szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A napokban heves szédülési roham tört rám, ami gyomorkavargással és hányással járt együtt. az orvos azt állapította meg, hogy ez a meniere szindróma egyik változata. A BETAGEN tablettát kell szednem naponta reggel és este. Tudomásom szerint van valami speciális torna, amivel enyhíteni lehet a tüneteket. Kérem, hogy amennyiben ez lehetséges, küldjék el nekem a torna leirását (ha van, akkor képekkel), mert szept. 2-án utazom egy hosszabb útra és nagyon aggódom, hogy mi lesz ha külföldön rámtör a betegség. Köszönettel: Szentiványi Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Gábor!
         
        A Meniere-szindrómában a belsőfülben lévő egyensúlyozó szervben lévő károsodások okozzák a rohamokban fellépő szédülét, hányingert, megsemmisülésérzést, halláscsökkenést. Ebben a betegségben - a betegség természete miatt - nincs olyan speciális torna, ami a tünetek enyhítésére szolgálna. A szédüléssel járó  betegségek közül a benignus pozitionalis vertigo (jóindulató testhelyzettől függő szédülés) és a cervicogen (nyaki eredetű) szédülés kezelésében van jótékony hatása a tornának. Mindenképpen  pontosítani kellene a diagnózist, mert csak ezekben az esetekben alkalmazható ez a terápia, más eredetű szédüléseket ronthat is. Ezért még utazása előtt célszerű lenne egy ideggyógyászati szakrendelést felkeresnie, ahol a pontos diagnózist felállítanák és a megfelelő terápiát megkaphatná rá.
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-24 17:04:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: