• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Rendszeres, hosszantartó és erős fejfájás miatt jártam neurológusnál. A doktornő elküldött MR vizsgálatra, ami szerint bal oldali petrosus apicitis lehetősége felmerült.T2 mérésen az os pertrosum csúcsában axiális mérésen kb. 16 x 10 mm területen látható folyadék típusú fedettség, kontrasztanyag adást követően itt a széli részeken intenzív kontrasztanyag felvétel látszik. Emellett látható volt a bal oldalon egy DVAnak imponáló képlet. A doktornő szerint ezek nem okozhatják a fejfájásom, szóval nem tud semmi többet tenni. Viszont a fejfájásom még mindig meg van. Van hogy napokig is fáj, főleg a reggeli órákban. Az utóbbi időkben már a fejem teljes bal oldalában erős tompa fájdalmat érzek, és a karom is egyre gyakrabban zsibbad. Ön szerint merre lenne érdemes továbbmenni? Vagy ezek az eredményeknek tényleg semmi köze a folyamatos fejfájásomhoz? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! Az Ön neurológusának véleménye szakmailag megfelelő. A leírt elváltozások a fejfájások szempontjából mellékleletnek tekinthetők. Azzal viszont nem értek egyet, hogy nincs többet tenni. A neurológusnak a fejfájásokat legfontosabb jellemzőik alapján kell besorolni.Tüneti, vagy önálló fejfájás kórképként egyaránt számtalan kezelési lehetőség áll rendelkezésre.Sajnos, Önben az MRI eredmény bizonytalanságot okozott, ettől fokozódhattak a panaszai.Ebben az esetben alternatív gyógymódok, életmód ,étrend változás,fizikai aktivitás jó hatású lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. május 10., 10:44; Megválaszolva: 2018. május 14., 06:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! 2018. március 28-án műtöttek: SI - LIII rekalibráció, illetve volt két kiszakadt sérvem (SI-LV, LIII-LIV). A műtét után egy hétig rendben gyógyultam, azonban azóta is fáj a derekam és ez lesugároz mindkét lábamba. A...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Párom nevében, aggódva fordulok most Önhöz. Páromnak (29/F) egy-két éve feltűnt, hogy a bal kezén a középső ujja nem mozog: pl ha tenyérrel lefelé leteszi egy asztalra meg sem mozdul az az ujja, nem tudja...
        A problémàt előszőr akkor éreztem, amikor hàtrahajtottam a fejem a hajmosàshoz a fodràsznàl. Belehasított a bal karomba a fàjdalom. Azóta kisebb-nagyobb intenzitàssal fordult elő.De rendszeresen fàj a bal karom, néha éjszaka is. Pàr napja...
        Tisztelt Doktornő! Fülzúgás miatt orvoshoz fordulta, aki natív és kontrasztos CT vizsgálatot kért, mely az alábbi eredményt mutatja: "A kp. vonal megtartott. A külső és a belső liquorterek norm. tágasságúak. Az agyállományban kóros...