• Bal arcfél, szemkörüli, halántéktáji fejfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, 2016 Október elején egy foci edzésen az egyik csapattársam elcsúszott és összefejeltünk. Az arcom bal oldala, szememtől balra kapott egy ütést. Ezzel elmentem a háziorvosomhoz aki pihenést javasolt, nem küldött tovább semmi féle vizsgálatra.. Ezt akkor lejegeltük, 2-3 napig zöld folt volt a szememtől balra, de rengeteget pihentem és a folt eltűnt a fejfájásos panaszok pedig teljesen megszűntek. 2016.12.18-án az egyetemi vizsgaidőszakom alatt megjelentek erős fejfájásos tűnetek és magas vérnyomás is társult mellé, ezért elmentem az ügyeletre. Ott a tüneteim elmondtam és alaposan megvizsgáltak, vérkép, EKG, Natív koponya ct felvétel. Mivel zsibbadt is az arcom ezért egy Neurológus is külön megvizsgált és aznap éjszaka hazaengedtek. Akkor felírtak egy vérnyomáscsökkentőt (Perineva) amit szedtem pár hónapig de azóta a vérnyomásom rendeződött 125 körüli értékeket mérek rendszeresen ezért elhagytam a gyógyszer szedését. A bal oldali fejfájás viszont bizonyos időközönként visszatér. Nem koncentráltam egy terüelten érzékelem de mindig a bal oldalon. Van, hogy érzékenyebb az arcbőröm, van, hogy könnyezik a bal szemem és általában a ball oldalt az orrom is kicsit el van dugulva. Van, hogy az arccsontomnál érzek kellemetlen érzest de van, hogy a szememtől balra. Van, hogy teljesen tünetmentes vagyok. Azt vettem észre, hogy ha egyetemen vagyok kitéve stressznek, gyakori szóbeli vizsgák vagy a munkahelyem nagy a hajtás akkor nem fáj a fejem. Viszont ha több napig otthon maradok egyedül és semmin sem kell járjon az agyam, nincs semmi dolgom akkor előjön a fejfájás és több napig is eltart. Ezért most úgy döntöttem, hogy megpróbálok utána járni a dolognak mert szeretnék fájdalom nélkül élni. 2018. márciusában ezért felkerestem egy fül-orr gégészt is az arcfájdalom miatt. A doktornő megvizsgált, készítettünk egy vérképet, egy arc rtg felvételt és elküldött arc koponya ct.re is. Mivel azt mondta, hogy Nyíregyházán hosszú hónapokat kell várni ezért az egyik rokonom segítségével sikerült elintézni, hogy 2 héten belül elvégezzék a vizsgálatot. Ez a ct. sem mutatott ki semmi féle eltérést. Még meg is jegyezte a doktornő, hogy ahhoz képest, hogy kiskoromban allergiás és Astmás voltam nagyon szép az arcüregem. Szóval most nem tudom, hová forduljak, Megfordult a fejemben egy szemészeti kivizsgálás mert a bal szemem egy kicsit gyengébb mint a jobb és lehet, hogy erről is fájhat. Rossz fogakról nem tudok de a héten megyek a fogorvosomhoz is megnézetem őket. Illetve mivel egész nap irodai munkát végzek és sokat ülök íróasztalnál pár óra után a nyakam szokott fájni, lehet, hogy a sok ülés, rossz tartás okozza a nyak és fejfájást? Vagy már arra is gondoltam, hogy lehet ez az egész dolog a stressz miatt lehet vagy pszichésen beképzelem magamnak az egészet. Már annyira idegesít a dolog hogy nagyon sokat idegeskedek miatta. A hosszú távú memóriám vagy amiket az egyetemen kell megtanulni joganyagot, vagy a munkavégzésem során kell elsajátítani könnyen megjegyzem és nem felejtem el. Végzős jogász hallgató vagyok és a közigazgatásban dolgozom. Pár hete viszont néha elfelejtek apróbb dolgokat. Pl: elfelejtem, hogy kikapcsoltam-e a tv.t vagy elfelejtem hová raktam le a telefon töltőmet. Ön mit javasol milyen vizsgálatot végezzek vagy mit kellene tennem?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! A focimeccsen elszenvedett baleset, az arcsont tájékán történt komoly ütés igen kellemetlen lehetett.Ez egy különösen érzékeny terület, ami fájdalom szempontból a nervus trigeminusz által kap beidegzést.Bár nem mutathatók ki a különböző vizsgáló módszerekkel szervi eltérések, mégis a nem megfelelő működés okozhat panaszokat, pl. zsibbadást, szemkönnyezést, orr bedugulást.Ezek azonban nem utalnak önálló betegségre. Szerencsére, a képalkotó vizsgálatok sem sérülést, sem komolyabb gyulladást nem tudtak igazolni.A baj az, hogy Ön ezekre a csekély kellemetlenségekkel járó tünetekre túlzott feszültséggel reagál, nem képes elterelni erről a figyelmét, ezért a fokozott stresszesség hatására tovább erősödik. "Már annyira idegesíti, hogy ezért is ideges."- írja levelében. Ez a mondata egyben válasz is,mi a megoldás.Nyugodjon meg, egészségileg rendben van. Javasolom a vérnyomás időnkénti ellenőrzését is.zsibbadásos panaszok esetén B1 vitamin és Mg szedése eredményes, jó hatású. További vizsgálatokra nincs szükség. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. május 08., 11:54; Megválaszolva: 2018. május 09., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: