• idegfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 35 éves nő vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. 3 hónapja tartó égő fejfájással(idegfájdalom jellegű) ideggyógyászhoz fordultam. Tüneteim a következők voltak:égő fejfájás általában bal oldalon, néha jobb oldalon, nyilalló fájdalmak mindenhol,végtagfájdalom, nyakfájdalom, szívdobogás érzés,néha zsibbadás,szemrángatózás,izomgörcsök, forró foltok időnként talpamon, combon, fej,arc viszketés. A bőr nem piros, kívülről semmi nem látszik. A következő vizsgálatokon voltam:koponya MR,nyaki röntgen, labor,prolaktin szint,pajzsmirigy, fül-orr gégészet, szemészet, fogászat. Még szeptemberben hasi ultrahang, pajzsmirigy UH,mell UH. (minden évben elmegyek).Minden eredmény negatív.A doktornő Milgamma N szedését javasolta, melyet 1 hónapja szedek napi 2*1-et. Ezen kívül Qualerint,C vitamint, Ca+Mg-t szedek, napi 2* fél 0,25 mg Frontint, Remotiv Extra.Tüneteim kezdetben 1-2 hétig kicsit javultak, majd 2 hete ismét fokozódtak. Teljesen tanácstalan vagyok. Rossz a közérzetem, gyenge vagyok, alig tudok dolgozni,+1 hete fémes ízt érzek a számban.A fejfájás jellege most mindkét halántékomnál, illetve fül mögött tarkón jelentkezik, és felső fogsorba sugárzó idegfájdalomnak érzem.Bárhogy gondolkodom, nem tudom semmihez kötni, mikor jönnek elő a tünetek.Az összes tünetem november elején kezdődött, amikor nyár óta abbahagytam a rendszeres futást.A háziorvosom atipusos migrénre gondol, illetve SM-re is gondol egy kis %-ban. Tudna valamit tanácsolni? Korábbi Önhöz feltett kérdésemet mellékelem. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Nikolett Korábbi kérdésem Önhöz: Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: kb. 2 hónapja volt egy 3 hétig tartó fejfájásom, ami fogsorba, arcba sugárzott ki. Égő érzés is párosult mellé ezeken a területeken. EGy melegfront hatására kezdődött. Néha bizsegő érzés volt a kéz ujjaimban, illetve az egész testemben apró nyilalló fájdalmak is voltak. Emellett nagyon fáradt és kimerült voltam. Nagyon szorongó típus vagyok,hipohonder is, tavaly antidepresszánst is szedtem egy pár hónapig. A tünetek 3 után megszűntek, voltam 2-3 alkalommal masszázson. Most viszont újra kezdődtek egy hete. A bal oldalamon a fejem mintha lázas lenne.Többször tüsszentési ingerem van.Egyoldali orrdugulásom is volt az első napokban. Fül-orr gégészeten voltam, arcüreg röntgen negatív. A nyakam is eléggé fáj. Mitől lehetnek a tüneteim, kell e gondolnom nagyobb bajra? Válaszát előre is köszönöm! Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás,zsibbadás témában Kedves Kérdező ! Jelen panaszai orrnyálkahártya allergiára utalhatnak.A két hónappal ezelőtti fejfájása fogászati problémát jelezhet.A testben érzett apró zsibbadások, nyilallások, fájdalmak hátterében ismét lappangó pszichiátriai problémák lehetnek. Ld. depresszió.Komolyabb neurológiai betegségre nem gyanakodnék. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fájdalom, zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! A háziorvosa túl sötéten látja a helyzetet, véleményem szerint nem migrén, pláne nem SM.! Újból utalok arra, hogy lelki eredetű problémák lehetnek a háttérben. Ez irányú újabb vizsgálatot mindenképpen javasolok,mert a depressziós hajlam nem múlik el pár hónap alatt. Mint írja, amíg rendszeresen futott, nem voltak panaszai,ezért kezdjen el újra futni, vagy valamit sportolni. Lényeg a rendszeres mozgás,és egészségtudatos életmód.Induljon ki abból a tényszerűségből, hogy a neurológiai kivizsgálása negatív, a háttérben nincs szervi betegség.


        Kérdés: 2018. február 12., 14:53; Megválaszolva: 2018. február 12., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: