• gerinc serv kezelese miylen modon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno 39 eves vagyok ,neurologian voltam labzsibbadas ,kar zsibbadas,bal oldali eros comb,derek es agyek reszen eros fajdalmaim vannak,zsibbad a combon labfejem menes kozben is fajdalmat erzek,hatamon fekudni nem tudok ,mert eros fajdalmam van a labamba meg a derekamba ,hatamba,balra huzo szedulesem van ,Igy a neurologusom elkuldott nyaki mr vizsgalatra aminek az eredmenye a kovetkezo A lordosis kiegyenesedett,C. II . III szakaszon enyhe kyposisba hajlik. A csigolyakon mersekelt foku spondylosis jelei latszanak, C.IV . VI SZAKASZON CANALIS SPINALIS SECUNDEREN BESZUKULT C.IV. V . szintben jobb paramedialis ,a szuk viszonyok melett a gerincvelo felszinet elero hernia jott letre ,gyokcompressio ertekelheto MR jele nelkul C.V. VI. magassagaban apro ,centralis hernia latszik.A bal oldali forament uncovertebralis csontos deformitas szukiti ,az itt kilepo C.6 gyok erintetsege valoszinusitheto. Bal paracentralis,a gerincvelo felszinet ugyancsak elero hernia abrazolodott C.VI . VII .magassagaban . Lapos,bal paramedialis hernia alakult ki C.VII. Th.I szintben,mely az itt mar tagasabb viszonyok melett a gerincvelo szintjet nem eri el,a ligamentum longitudinale posteriort elemeli. A gerincvelo lathato szakaszanak dimensioi jelviszonyai szabalyosak. Keszult lumbalis gerinc Mr vizsgalat is ennek eredmenye L.5 . b.o radicultis foraminalis protrusio ,gyoki erintetseggel. Kezelessel kapcsolatban tudna e nekem valamit javasolni ,elore koszonom valaszat.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki és ágyéki porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező ! A nyaki gerincén látható degeneratív eltérések közül a fájdalmat, zsibbadást talán a bal oldali C VI. magasságában kilépő gyök okoz, mert itt a C 6 gyök nyomás alatt lehet. A többi csigolya közti rés is érintett, vagy a csontos felrakódás miatt beszűkült, vagy a sérv az elülső felületen alakul ki, ideggyöki sérülést nem okoz. Szerencsére, a gerincvelő érintettségére utaló jelek nem mutatkoztak. Összességében itt a konzervatív terápia célravezetőnek látszik.Komplex fizikoterápia formájában. Az ágyéki szakaszon az L V. magasságában a sérv az ideggyököt érinti,ami bal oldali alsó végtagi fájdalmait magyarázza.Ebben az esetbe szóba jöhet műtéti megoldás is, ha a panaszok konzervatív kezelésre, pihenés, gyógyszer,stb. nem javulnak,akkor az idegsebész dönt a beavatkozás szükségességéről. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. október 02., 14:21; Megválaszolva: 2017. október 03., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: